Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Bacău, că salariile medicilor nu vor mai fi impozitate de la 1 ianuarie 2018, el adăugând că această măsură va fi luată pentru a-i determină pe medici să nu mai plece la muncă în străinătate, transmite Agerpres.

”Pentru orice medic, impozitul pe salariu va fi zero, indiferent de salariu. S-a tot vorbit de ani de zile, ne-am plâns toți că ne pleacă medicii din țara. Normal că, având capacitatea de pregătire foarte bună, mergeau să câștige bani mai mulți. Că să îi aduci înapoi trebuie să le oferi salarii comparabile cu ceea ce este în Vest”, a afirmat Dragnea.

Potrivit acestuia, salariile medicilor vor crește ‘în totalitate’ de la 1 ianuarie 2018.

‘Spre deosebire de alte categorii sociale la care creșterile vor fi graduale, în următorii ani, creșterile la medici vor fi exact de la 1 ianuarie 2018 în totalitate’, a precizat liderul PSD. 

Reamintim că fostul Executiv a propus ca până la 1 martie 2017, să se păstreze cuantumul brut al salariilor de bază din decembrie 2016, să nu se acorde premii, tichete de vacanță și alte sporuri în aceasta perioadă, iar munca suplimentară să fie recompensată ca și până acum, cu timp liber, nu remunerată în plus.

“În lipsa unor reglementări privind salarizarea personalului din sectorul bugetar în anul 2017, începând cu 1 ianuarie 2017 s-ar aplica în integralitate prevederile Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară, ceea ce ar genera efecte negative asupra salarizării diferitelor categorii de personal bugetar. Pentru personalul din sectorul bugetar care a intrat sub incidența măsurilor de creștere a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată aplicarea integrală a legii-cadru va conduce la diminuarea drepturilor salariale în condițiile în care salariul de bază stabilit potrivit acestei legi este mai mic decât salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit potrivit legislației în vigoare. De asemenea, aplicarea integrală a legii poate conduce la diminuarea drepturilor salariale pentru anumite categorii de personal, altele decât cele menționate mai sus, care în perioada 2011-2015 au beneficiat de majorări salariale și pentru care salariul actual este mai mare decât cel prevăzut de legea-cadru (de exemplu învățământ, sănătate)”, se argumentează în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Medicii au fost excluși din această procedură legislativă.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here