Guvernul a adoptat ieri proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care se stabileşte majorarea cu 15% a salariilor din învăţământ, începând de la 1 decembrie 2015, atât pentru personalul didactic, cât şi pentru cel nedidactic.

Astfel, conform propunerii legislative, începând cu data de 1 decembrie 2015, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul didactic şi didactic auxiliar din învăţământ se majorează cu 15% faţă de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2015.

De această măsură se va bucura şi personalul nedidactic din:

  • unităţile de învăţământ preuniversitar de stat;
  • unităţile conexe ale învăţământului preuniversitar de stat;
  • instituţiile de învăţământ superior de stat;
  • bibliotecile centrale universitare;
  • inspectoratele școlare județene/al municipiului București;
  • celelalte unități aflate în subordinea/coordonarea ministerului.

În plus, personalul nedidactic menţionat mai sus beneficiază, tot de la 1 decembrie 2015, şi de majorarea cu 15% a cuantumului sporurilor, indemnizaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de bază, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

De creșterea salariilor vor beneficia 359.810 cadre didactice, personal didactic auxiliar și personal nedidactic, respectiv: 290.000 de persoane din învățământul preuniversitar de stat, 7.850 de persoane din unitățile finanțate integral de la bugetul de stat, 57.500 de persoane din învățământul universitar și 4.460 de persoane din unitățile finanțate din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat.

Sursa: Guvernul Romaniei

Ai nevoie de OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here