Cu puţine zile înainte de demisie, Guvernul hotărâse majorarea salariilor pentru funcţionarii publici şi ale personalului contractual din aparatul central al Ministerul Finanţelor Publice, însă dispoziţia de majorare a fost abrogată.

Măsura fusese introdusă prin articolul 63 din OUG nr. 47/2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 şi unele măsuri bugetare, publicată în Monitorul Oficial nr. 806 din 29 octombrie 2015.

Găsiţi mai jos, conţinutul acestor dispoziţii, astfel abrogate.

 functionari

Sursa foto: Lege5.ro

Măsura a declanşat, imediat, reacţii din partea sindicatelor din sistemul bugetar, nemulţumite de limitarea acestei majorări exclusiv la aparatul central şi excluderea funcţionarilor din structurile teritoriale.

Ulterior, Guvernul emitea OUG nr. 51/2015 privind unele măsuri pentru realizarea de investiţii la operatorii economici din industria de apărare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 823/2015 din data de 4 noiembrie şi reglementează, în principal, cadrul juridic privind realizarea investiţiilor din industria naţională de apărare necesare asigurării protecţiei intereselor esenţiale de securitate ale României şi care se referă la producţia sau comerţul cu armament, muniţie şi material de război şi instituie mecanismul de reţinere la sursă a impozitelor şi contribuţiilor sociale.

În ce priveşte modificarea şi completarea unor acte normative, se aduc modificări la OUG nr. 38/2010 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, aprobată cu modificări prin Legea nr. 184/2010.

Un ultim articol din ordonanţă abrogă articolul 63 din OUG. nr. 47/2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 şi unele măsuri bugetare.

(P) Aveţi nevoie de acte normative actualizate la zi? Le puteţi cumpăra online (format PDF, MOBI) de pe Lege5.ro! Lege5 este cel mai performant soft de documentare legislativă din România şi este creat pentru a fi utilizat pe orice dispozitiv aveţi la îndemână: Online, Mobile, Desktop şi Cloud.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here