21 Octombrie, 2019

UPDATE: Salariile bugetarilor pe luna aprilie, acordate până la sfârşitul lunii! Declaraţiile premierului Victor Ponta

Guvernul va acorda salariile bugetarilor, aferente luni aprilie, până la sfârşitul lunii în curs, prin adoptarea unui act normativ dezbătut în cadrul şedinţei de astăzi, 16 aprilie 2013, la Palatul Victoria.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri pentru plata salariilor personalului din sistemul bugetar aferente lunii aprilie 2013 prevede ca angajaţii din sectorul public să primească salariile pentru această lună până la sfârşitul ei, nu în prima parte a lunii mai, cum este în mod normal.

Astfel, bugetarii care ar trebui să încaseze salariile în intervalul 1-10 mai 2013 vor primi banii până la sfârşitul lunii aprilie 2013.

„Referitor la actele normative pe care le adoptăm astăzi, în primul rând, vreau să confirm faptul că Ministerul de Finanţe şi ministrul delegat pentru buget au găsit soluţia juridică pentru ca salariilor bugetarilor care trebuiau achitate exact în perioada de Paşte, perioada 1-10, să fie achitate până pe 30 aprilie. Sper ca oamenii, în felul acesta, să poată să aibă resursele necesare pentru cumpărăturile de Paşte.”, a declarat premierul Victor Ponta în deschiderea şedinţei de Guvern de astăzi, 16 aprilie 2013.

***

La jumătatea lunii trecute a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 129/2013 Hotărârea Guvernului nr. 79/2013 pentru stabilirea zilelor de 2 şi 3 mai 2013 ca zile libere, pentru salariaţii din sectorul public, aceste zile urmând însă a fi recuperate în avans, în luna aprilie.

bugetari
Sursa foto: Lege5.ro

Astfel, conform actului normativ, instituțiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în zilele de 13 aprilie 2013, respectiv 20 aprilie 2013 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 30 aprilie 2013.

Prevederile referitoare la stabilirea zilelor de 2 şi 3 mai ca zile libere nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității.

Sursa: Mediafax, Guvernul României

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Comentarii

 • Răspunde
  Felicia
  mai 3 2013

  Buna ziua! La Scoala Racovita, judetul Timis nu au fost platite salariile pentru luna mai 2013, conform ordonantei Guvernului Romaniei. Face cineva exceptie de la aceasta ordonanta ?

  • Răspunde
   mai 3 2013

   Bună ziua!

   Nu există excepţii, este vorba de toţi bugetarii.

   Ar trebui să luaţi legătura cu reprezentanţii şcolii pentru mai multe informaţii.

Scrie un comentariu