Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, Legea de aprobare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2017 privind unele masuri bugetare in anul 2017, prorogarea unor termene, precum si pentru  modificarea si completarea unor acte normative.

OUG 9/2017 prevede ca de la 1 ianuarie 2018 se suspenda o serie de prevederi referitoare la creditele de angajament din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice. Printre acestea se afla și obligativitatea ca sumele angajate prin Legea bugetului să nu poată fi depășite de către ordonatori, iar angajarea cheltuielilor din aceste bugete sa se faca numai in limita creditelor bugetare aprobate.

Legea prevede, printre altele, majorarea cu 30% a indemnizatiilor alesilor locali – primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de Consilii judetene.

Proiectul de lege fusese adoptat la finalul lunii aprilie de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.

Amendamentul cu privire la marirea salariilor primarilor i-a apartinut deputatului PNL Corneliu Olar, fost primar cu cinci mandate.

In cadrul dezbaterilor din Camera Deputatilor, PNL a propus amendamentul la OUG 9 prin care salariile primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene, au fost crescute cu 30% din bugetele locale incepand cu data de 1 aprilie.

Liberalii au afirmat ca primariile pot creste taxele si impozitele pentru a putea plati majorarile salariale pentru primari.

Amendamentul a fost sustinut si de USR.

Și ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, declara, in luna aprilie, că a susținut majorarea salariilor primarilor, iar această măsură nu grevează ân niciun fel bugetul de stat, pentru că aceste majorări de salarii se fac din bugetele locale.

Ai nevoie de Legea nr. 500/2002? O poti obține în format .PDF sau MOBI apăsând AICI!
comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here