23 Februarie, 2019

Salarii mai mari în sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială

Angajaţii din sistemul public sanitar (inclusiv unităţile medico-sociale) şi din sistemul public de asistenţă socială vor beneficia, începând de anul următor, de o mărire salarială în valoare de 100 lei, conform unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. 

Astfel, de la 1 ianuarie 2015, OUG nr. 70/2014, publicată în Monitorul Oficial nr. 811/2014, stabileşte că pentru personalul din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unităţi medico- sociale, şi al sistemului public de asistenţă socială, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază, astfel cum a fost acordat pentru luna decembrie 2014, se majorează cu 100 lei. 

Atenţie! Mărirea salarială NU se aplică în cazul personalului din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unităţi medico-sociale, şi sistemului public de asistenţă socială care în anul 2015 beneficiază de majorarea salariului de bază cu sume mai mari de 100 lei, ca urmare a majorării salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. 

De asemenea, trebuie reţinut aspectul potrivit căruia cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte va rămâne la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2014, dacă personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

Ordonanţa de urgenţă nr. 70/2014 privind salarizarea personalului din cadrul sistemului public sanitar şi sistemului public de asistenţă socială în anul 2015 poate fi consultată gratuit şi integral pe Lege5.ro.

comentarii

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Comentarii

 • Răspunde
  aprilie 2 2015

  Recent am descoperit o noua platforma unde oamenii isi pot posta parerile legate de sistemul medical si serviciile medicale ce le-au fost prestate. Mi se pare un lucru foarte util inainte de a lua decizia de a merge la un anumit doctor sau nu. http://www.sistemulmedical.ro se numeste platforma

 • Răspunde
  Vasile
  august 27 2015

  Buna seara. As avea rugamintea sa-mi spuneti: majorarile salariale de anul viitor se vor face numai pentru personalil medical sau si pentru personalul auxiliar din cadrul spitalelor. In speta, am un cumnat liftier, acestuia i se va majora salariul ? Multumesc mult anticipat pentru raspuns.

Scrie un comentariu