ACTUALIZAT * | Salariaţii din instituţiile publice vor putea primi vouchere de vacanţă pentru a achiziţiona pachete de servicii turistice, conform Legii nr. 94/2014, ale cărei prevederi se aplică din 6 iulie 2014.
Voucherele de vacanţă vor reprezenta cel mult şase salarii de bază minime brute (pentru fiecare salariat, pe an) şi se vor acorda pentru ca salariaţii să-şi recupereze şi întreţină capacitatea de muncă.
Mai exact, salariaţii care vor putea beneficia de vouchere sunt cei din:
instituţiile publice şi instituţiile publice locale;
regiile autonome;
societăţile la care statul este acţionar unic/majoritar;
societăţile şi companiile naţionale.
Sumele pentru voucherele de vacanţă vor fi suportate integral de către angajator.
Voucherele vor fi emise în sistem online de către Autoritatea Naţională pentru Turism şi vor putea fi folosite pentru a achiziţiona pachete de servicii în unităţile turistice autorizate de această autoritate.
Atenţie! Angajaţii care vor beneficia de vouchere de vacanţă NU vor mai putea beneficia în acelaşi an fiscal de primă de vacanţă sau de bilete de odihnă.
Fiecare voucher va conţine următoarele:
• emitentul şi datele sale de identificare;
• valoarea nominală a voucherului de vacantă (care va putea fi de 10, 20, 30, 40 sau 50 de lei);
• angajatorul şi datele sale de identificare;
• numele, prenumele şi CNP-ul angajatului care va folosi voucherul;
• spaţiul destinat înscrierii perioadei în care a fost folosit şi aplicării ştampilei unităţii afiliate;
• interdicţia unităţii afiliate de a plăti diferenţa în bani dintre valoarea voucherului şi valoarea pachetului de servicii către utilizatorii voucherelor;
• perioada de valabilitate a utilizării voucherului (care va fi până la data de 31 decembrie a anului în care a fost emis).
Conform Legii nr. 94/2014, sumele corespunzătoare voucherelor vor fi deductibile la calculul impozitului pe profit, în limita a şase salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată pentru fiecare angajat, pe un an calendaristic.
Sumele pentru serviciile turistice care vor depăşi valoarea voucherelor vor fi suportate de către salariat.
Atenţie! Potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 29/2013, în bugetele pe 2014 ale instituţiilor şi autorităţilor publice centrale şi locale, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, NU se prevăd sume pentru vouchere de vacanţă.
* NOTĂ: Articolul a fost publicat iniţial în 5 iunie şi a fost actualizat (şi republicat) astfel încât să conţină faptul că noua lege a apărut în Monitorul Oficial.

comentarii

1 COMENTARIU

  1. Poate cineva sa explice de ce tot cei care au, mai primesc? Mai sunt multi bugetari, ei de ce sunt discriminati? Sunt convins ca nimeni nu o sa dea un raspuns

  2. ttt iti poti sterge comentariul inutil.
    Nu toti angajati care lucreaza la patroni poti afirima ca au…sunt salarii la patroni f mici… iti dau minimum, maresc salariile cum vor ei…cat vor ei…batai de joc 5% pe an mi scarba….Cei ce ne conduc cunosc treaba asta?…..
    E foarte buna aceasta lege numai sa ii oblige subliniez…sa ii OBLIGE si pe patroni si tot sistemul bugetar sa acorde romaniilor din aceasta tara….SI SA II OBLIGE TOTI PATRONII DIN TARA CU VENITURI DE SUTE DE MII DE EURO,MILIOANE PE AN SA DE-A SALARII MAI MARI ANGAJATIILOR IN FUNCTIE DE VECHIME ….SCARBELE CA ISI BAT JOC DE OAMENI SI ATUNCI CUM SA NU PLEC DIN TARA???????????

  3. ROG PARLAMENTUL SA ADOPTE O LEGE PRIVIND SALARIZAREA IN TOATE COMPANIILE DIN TARA CARE AU CASTIUGRI FOARTE MARI.
    IN FUNCTIE DE VECHIME,STUDII,SA FIE OBLIGATORIE IN COMPANIE O GRILA DE SALARIZARE PENTRU FIECARE POST OCUPAT….CA ISI BAT JOC DE OAMENI SALARII DE MIZERIE,MARIRI O DATA LA 2-3 ANI CA E CRIZA…. ISI BAT JOC DE ANGAJATI…DE TARA…NE OBLIGA SA PLECAM!!!!!RUSINEEEEEEEEEE!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here