20 Februarie, 2018

S-a inventat bateria care-ţi poate încărca telefonul în doar o secundă!

Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au creat nişte microbaterii care pot încărca dispozitivele electronice într-un timp extrem de scurt, informează Illinois News Bureau.

Aceste baterii sunt de 1000 de ori mai puternice decât oricare altele care sunt pe piaţă în prezent.

“Cele mai puternice baterii de pe planetă măsoară doar câţiva milimetri, dar au stocată în ele atâta energie încât un şofer ar putea folosi un telefon mobil -alimentat de aceste baterii- pentru a porni o baterie de automobil – iar apoi să reîncarce telefonul într-o clipită“, notează sursa citată.

Conform serviciului de ştiri al universităţii, aceste baterii sunt atât de puternice datorită microstructurii lor tridimensionale şi ar putea încărca (de exemplu) bateria unui telefon în aproximativ o secundă.

Cercetătorii lucrează în prezent la integrarea bateriilor în alte componente electronice, dar şi la posibilitatea de a le fabrica la un preţ redus.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Un comentariu

  • Răspunde
    Marian
    mai 22 2013

    Daaa super … probabil că vor avea şi un preţ păe măsură :D Interesant ar fi dacă ar rezolva şi problema autonomiei.

Scrie un comentariu