Potrivit unui comunicat de presă prezent pe site-ul http://www.mmediu.ro/, Ministerul Mediului şi Pădurilor a dat startul achiziţionării maşinilor electrice şi hibrid în cadrul „Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional ”.

Cine sunt beneficiarii acestui Program?

Beneficiarii acestui Program sunt persoanele fizice, instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale. Cei care doresc să achiziţioneze autovehicule cu sistem de propulsie electric şi/sau hibrid se pot înscrie în program până la data de 4 noiembrie 2011. Programul va fi reluat la începutul anului 2012.

Pentru producători, sesiunea de înscriere în vederea validării celor care intenţionează să comercializeze autovehicule cu sistem de propulsie şi/ sau hibrid s-a încheiat pe data de 7 octombrie. Sesiunea de înscriere în vederea validării nu se adresează producătorilor deja validaţi în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional pentru anul 2011.

Suma alocată Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional pentru achiziţionarea autovehiculelor cu sistem de propulsie electric sau hibrid este de 5 milioane de lei, pentru anul 2011.

Potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă, aprobată în luna aprilie 2011, în cazul achiziţiei de autovehicule nepoluante, persoanele fizice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice beneficiază de facilităţi prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional.

Persoanele fizice, instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale care achiziţionează autovehicule nepoluante pot beneficia de următoarele reduceri:

– o reducere de 10% , dar nu mai mult de 1.800 de euro din preţul de comercializare a autovehiculului hibrid achiziţionat.
– o reducere de 20% , dar nu mai mult de 3.700 de euro, din preţul de comercializare a autovehiculului electric achiziţionat.

Facilităţile acordate celor care achiziţionează aceste autovehicule urmăresc să stimuleze achiziţia, atât de către persoanele fizice, cât şi de autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, de maşini hibrid şi electrice, pentru crearea unui mediu nepoluant, care să respecte normele europene referitoare la poluare.

Sursa: http://www.mmediu.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here