Rovinieta şi peajul (tariful de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre de la Fetești – Cernavodă) pot fi plătite de acum online, cu cardul, pe noul site lansat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, www.erovinieta.ro .

Potrivit comunicatului de presă emis de CNAIR, prin intermediul noului portal se pot realiza următoarele operațiuni:

 • achitarea tarifului de utilizare (rovinieta) și a tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre de la Fetești – Cernavodă (peaj) cu ajutorul cardului bancar;
 • verificarea valabilității rovinietei;
 • verificarea achitării peajului și a numărului de treceri efectuate prin secțiunea stației de taxare de la Fetești pe benzile marcate e-tarif;
 • gestionarea unei flote de vehicule, ce permite achitarea/verificarea facilă a rovinietei și peajului.

Trebuie reţinut că anumite operațiuni din cele menționate mai sus se pot realiza doar dacă utilizatorul iși crează un cont valid pe www.erovinieta.ro.

Un alt aspect important îl constituie faptul că utilizatorii care achită prin intermediul cardului bancar rovinieta/peaj pe www.erovinieta.ro nu vor suporta costurile comisionului de tranzacționare sau alte costuri asociate tranzacțiilor online, toate aceste costuri fiind suportate de către CNAIR – SA. Astfel, costul total al rovinietei/peajului achitat prin intermediul site-ului este cel reglementat de legislația în vigoare.

CNAIR SA a mai precizat că este recomandat ca, înainte de a desfășura acțiuni pe portalul www.erovinieta.ro, utilizatorii să citească secțiunea “Termene și condiții”, secțiune unde se regăsesc inclusiv detalii cu privire la efectuarea operațiunilor prin intermediul portalului.

Cum se efectuează comanda online pentru rovinieta?

Pentru a achiziționa roviniete trebuie să:

 • vă autentificaţi (dacă nu aveți cont, click pe „Înregistrare” pentru crearea unui cont);
 • adăugați o comandă și completați datele pentru rovinietele dorite;
 • alegeți modul de plată și plasați comanda (veți primi prin e-mail factura proformă corespunzătoare);
 • realizați plata-online cu card bancar prin intermediul procesatorului securizat de carduri sau prin bancă cu ordin de plată.

După confirmarea plății se emit rovinietele și primiți prin e-mail factură și datele rovinietelor și (gratuit) prin SMS datele rovinietelor emise.   

Comenzile, rovinietele emise și facturile se vor putea accesa oricând în contul dumneavoastră pe site.

IMPORTANT!

 • NU se pot emite roviniete cu dată de valabilitate anterioară datei de emitere;
 • NU se pot emite roviniete decât cu cel mult 30 zile anterior datei de început a valabilității;
 • rovinietele se emit numai după confirmarea plății sumei în contul bancar al UNTRR (în câteva minute în cazul plății online cu cardul bancar finalizate sau câteva zile în cazul plății prin ordin de plată);
 • După trimiterea unei comenzi nu circulați pe drumurile naționale înainte de a primi confirmarea emiterii rovinietei, prin SMS și/sau pe e-mail.

Ai nevoie de OG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here