Update la 21.03.2024 A fost promulgată Legea privind implementarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul de  a facilita furnizarea de servicii publice electronice legate de înmatricularea vehiculelor în România.

articol la 29.02.2024 – Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege prin care să se faciliteze realizarea unei aplicații speciale, prin intermediul căreia să putem înmatricula mașina online. Deși nu este clar de ce este necesară o lege pentru un lucru atât de banal, inițiatorii susțin că depun eforturi pentru modernizarea serviciilor publice din țară. Proiectul de lege urmează să fie trimis președintelui Klaus Iohannis pentru aprobare.

Proiectul adoptat de Camera Deputaților implică modificări în Ordonanța de Urgență 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, adică Codul Rutier.

Conform proiectului de lege privind înregistrarea online a autovehiculelor pentru șoferii români, cetățenii care doresc să înregistreze un vehicul, să transfere dreptul de proprietate sau să radieze un vehicul din circulație vor putea face acest lucru fără să se deplaseze la sediul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV).

Prin urmare, înregistrarea online a autovehiculelor va fi posibilă prin intermediul unei aplicații gestionate de DRPCIV, permițând românilor să i21ntroducă un set minim de informații necesare pentru identificarea vehiculului și, în anumite cazuri, documente electronice necesare pentru operațiunile de înregistrare, transfer de proprietate, emitere a unui nou certificat de înmatriculare, radiere din circulație, precum și declarații fiscale sau radiere din evidențele fiscale.

Vezi aici Codul Rutier

Vezi aici alte articole despre inmatriculari

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here