Consumatorii şi companiile din România au plătit anul trecut mai mult pentru serviciile de acces la internet decât pentru serviciile de televiziune prin cablu sau satelit, arată datele statistice publicate de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), informează Ziarul Financiar.

Piaţa de servicii de acces la internet a atins anul trecut valoarea de 467 mil. euro, în timp ce piaţa de servicii TV a avut o valoare de 370 mil. euro, arată datele ANCOM. În anul 2010, piaţa de servicii TV avea o valoare de 378 mil. Euro, iar cea de acces la internet de 315 mil. euro, potrivit aceleiaşi surse.

Veniturile calculate de ANCOM pentru piaţa de acces la internet includ atât încasările generate de operatorii prin linii fixe precum RCS&RDS şi Romtelecom, cât şi cele obţinute de operatorii de telefonie mobilă.

La sfârşitul anului 2011, pe piaţă se înregistrau 5,8 milioane de clienţi pentru serviciile TV, faţă de 3,26 de milioane de conexiuni fixe de acces rapid la internet. De asemenea, tot la finele anului trecut, existau şi 3,75 milioane de abonamente de acces mobil la internet şi 3,72 de milioane de cartele prepay de telefonie mobilă care foloseau activ servicii de acces la internet.

Sursa : Ziarul Financiar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here