28 Ianuarie, 2020

Românii ar putea beneficia de o nouă sărbătoare legală nelucrătoare

A treia zi de Paşte ar putea fi declarată zi liberă nelucrătoare, conform unui proiect de lege depus la Senat (prima Cameră sesizată).

Proiectul de act normativ a fost iniţiat de către 12 deputaţi şi senatori, iar motivele care stau la baza acestuia sunt următoarele:

• Paştele este cea mai importantă sărbătoare creştină a anului şi ar trebui să fie marcată în mod solemn în toate cele trei zile ale sale;

• Învierea Domnului este, pentru unele lăcaşuri de cult, prilej de dublă bucurie: praznic împărătesc şi ziua hramului bisericii;

• România se numără printre ţările cu cele mai puţine zile libere nelucrătoare.

Proiectul de lege vizează modificarea alineatului (1) al articolului 139 al Codului Muncii, pentru a include pe lista sărbătorilor legale nelucrătoare şi a treia zi de Paşte.

În prezent, alineatul (1) al articolului 139 din Codul Muncii arată aşa:

sarb

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Un comentariu

 • Răspunde
  Marian
  mai 22 2013

  O idee bună dar inutilă. Zilele libere trebuie să aibă o însemnătate națională, în primul rând, și apoi una religioasă.
  În loc să facă sărbătoare națională Ziua Independenței României ei introduc o serie de sărbători legale religioase. Toate țările își sărbătoresc Ziua independenței, mai puțin noi. Sigur singura problemă majoră ar fi să cădem de acord când ne-am dobândit această independentă, pe 9 mai, pe 10 mai sau pe 21 mai, asta pe stil vechi? Motive pro și contra ar fi de fiecare parte, vezi doamne că 10 mai a fost doar ziua regalității, că 9 mai coincide cu ziua victoriei comuniste, că 21 mai ar fi pe stil vechi și că nu mai trebuie să dezgropăm acum morții din groapă.

  Cu stimă

Scrie un comentariu