A treia zi de Paşte ar putea fi declarată zi liberă nelucrătoare, conform unui proiect de lege depus la Senat (prima Cameră sesizată).
Proiectul de act normativ a fost iniţiat de către 12 deputaţi şi senatori, iar motivele care stau la baza acestuia sunt următoarele:

• Paştele este cea mai importantă sărbătoare creştină a anului şi ar trebui să fie marcată în mod solemn în toate cele trei zile ale sale;
• Învierea Domnului este, pentru unele lăcaşuri de cult, prilej de dublă bucurie: praznic împărătesc şi ziua hramului bisericii;
• România se numără printre ţările cu cele mai puţine zile libere nelucrătoare.

Proiectul de lege vizează modificarea alineatului (1) al articolului 139 al Codului Muncii, pentru a include pe lista sărbătorilor legale nelucrătoare şi a treia zi de Paşte.
În prezent, alineatul (1) al articolului 139 din Codul Muncii arată aşa:

sarb

1 COMENTARIU

  1. O idee bună dar inutilă. Zilele libere trebuie să aibă o însemnătate națională, în primul rând, și apoi una religioasă.
    În loc să facă sărbătoare națională Ziua Independenței României ei introduc o serie de sărbători legale religioase. Toate țările își sărbătoresc Ziua independenței, mai puțin noi. Sigur singura problemă majoră ar fi să cădem de acord când ne-am dobândit această independentă, pe 9 mai, pe 10 mai sau pe 21 mai, asta pe stil vechi? Motive pro și contra ar fi de fiecare parte, vezi doamne că 10 mai a fost doar ziua regalității, că 9 mai coincide cu ziua victoriei comuniste, că 21 mai ar fi pe stil vechi și că nu mai trebuie să dezgropăm acum morții din groapă.

    Cu stimă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here