21 Iulie, 2018

ACTUALIZARE: România şi Finlanda au primit 8,2 milioane de euro pentru lucrătorii concediaţi de Nokia

Comisia Europeană a plătit aproximativ 24,3* milioane de euro pentru a ajuta lucrătorii care au fost concediaţi în mai multe ţări europene, printre care şi România.

Suma provine din Fondul european de adaptare la globalizare (FEG) şi este menită să ajute peste 5000 de lucrători din România, Austria, Danemarca, Finlanda, Italia, Spania şi Suedia să se reîncadreze în câmpul muncii.

Dintre cele 24,3 milioane de euro, 8,2 sunt pentru foştii angajaţi români (1416) şi finlandezi (1000) ai companiei Nokia – disponibilizaţi după transferul de linii de asamblare de telefoane în ţările asiatice.

Fondul european de adaptare la globalizare a fost instituit în 2007, iar de atunci au existat 106* cereri de ajutor financiar prin intermediul acestuia, totalizând aproximativ 464* de milioane de euro.

Sursa: Comisia Europeană

* Corectură: Numerele comunicate iniţial de Comisie erau inexacte, astfel că s-a revenit cu modificările necesare.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu