19 Iunie, 2018

România rămâne în top 10 ţări din Europa în privinţa locurilor de muncă nou-create de investiţiile străine în 2013

România îşi păstrează locul zece în Europa privind numărul locurilor de muncă nou-create prin investiţiile străine directe în 2013, conform raportului anual EY – European Attractiveness Survey.

Astfel, România a atras anul trecut investiţii străine ce au generat 6.157 de locuri de muncă, în scădere cu 13% faţă de anul anterior, când investiţiile străine directe au generat 7.114 locuri de muncă.

Pe primele locuri în acest clasament s-au situat Marea Britanie, Franţa, Polonia, Rusia şi Serbia.

De asemenea, România a depăşit Ungaria în clasamentul celor mai atractive ţări pentru investiţii străine în Europa Centrală şi de Est (CEE) în 2014, situându-se pe locul al treilea în regiune, în timp ce Polonia şi Cehia se află pe primele două locuri.

Cu toate acestea, primele două clasate se află pe o tendinţă descrescătoare în 2014 faţă de 2013, în timp ce atractivitatea României a crescut cu două puncte procentuale. Dacă se păstrează această tendinţă, România ar putea depăşi Cehia în anul 2015, devenind a doua ţară ca atractivitate pentru investitorii străini în CEE.

(…)

» Citeşte integral articolul pe PortalHR.ro.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu