“România a reuşit să aibă trei trimestre consecutive de creştere economică, cea înregistrată în trimestrul al doilea fiind de 0,2% faţă de primul trimestrul, şi se află în graficul creşterii economice de 1,5% prognozată pentru anul 2011”, se arată într-un comunicat de presă emis de Guvernul României. Afirmaţia aparţine primului-ministru Emil Boc.

Potrivit şefului Executivului, creşterea economică din aceste an reflectă politica de investiţii a Guvernului şi faptul că în primele şase luni ale anului 2011 au fost alocate şi cheltuite cu peste 800 de milioane de euro mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Obiectivul Guvernului este să menţină acelaşi nivel al investiţiilor şi să le prioritizeze în trimestrul al treilea şi al patrulea pe cele pe care le are, pentru ca ele să îşi producă eficienţa maximă în economie.

Şeful statului a adăugat că vor fi prioritizate investiţiile publice în funcţie de stadiul lor de execuţie, efectul multiplicator pe care îl vor avea în economie, numărul de locuri de muncă generate şi taxele pe care le vor aduce la bugetul de stat. De asemenea, va fi valorificat avantajul unui an agricol bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here