România ocupă locul al treilea la nivel mondial în privinţa progreselor pe care le-a realizat în domeniul politicilor de protecţie a mediului înconjurător, potrivit  site-ului Wall-Street. Ţara noastră se clasează după Letonia şi Azerbaidjan, potrivit unei ierarhii realizată recent de Universităţile Yale şi Columbia, din SUA.

Clasamentul în care România ocupă a treia poziţie ia în considerare progresele realizate de 132 de ţări în ultimii 10 ani în privinţa îmbunătăţirii politicilor de protecţie a mediului înconjurător.

Printre criteriile luate în considerare s-au numărat schimbările climatice, pădurile, agricultura şi pescuitul.

Conform Wall-Street, România nu stă bine, însă, în clasamentul general, cel realizat în funcţie de Indicele de Protecţie a Mediului (EPI), ţara noastră fiind inclusă în grupul ţărilor cu performanţe mai slabe. EPI este stabilit în funcţie de 10 categorii, de la poluarea aerului, până la gestiunea resurselor de apă, schimbările climatice, biodiversitatea şi agricultura.

În ansamblul său, clasamentul evaluează perfomanţele la nivel global faţă de ţintele stabilite în privinţa protecţiei mediului înconjurător. În funcţie de EPI, România se situează pe locul al 88-lea din 132 la nivel mondial, fiind precedată de Algeria şi urmată de Malta.

Primul loc este adjudecat de Elveţia, următoarele poziţii fiind ocupate, în ordine, de Letonia, Norvegia, Luxemburg şi Costa Rica. În coada clasamentului se află Uzbekistan (locul 130), Turkmenistan (131) şi Irak (132).

Sursa: Wall-Street.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here