Guvernul României vrea să încheie un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), conform declaraţiilor premierului Victor Ponta.
Prim-ministrul a subliniat faptul că acest posibil nou acord va fi tot unul de tip preventiv, care nu implică accesarea de fonduri.
Un lucru important: avem astăzi (4 iulie – n.a.) un memorandum prin care în mod oficial luăm act de încheierea cu bine a acordului cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială. Eu cred că este un lucru bun pentru România că am încheiat cu bine şi vă mulţumesc tuturor celor care aţi făcut eforturi. (…) Mă bucur că s-a încheiat cu bine şi o să vă autorizăm în mod oficial să facem cererea pentru un nou acord, în acelaşi condiţii. Adică nu luăm bani, nu ne trebuie bani, avem posibilitatea să ne împrumutăm pe pieţele private, dar pentru nişte scopuri şi nişte obiective pe care după aceea le veţi negocia, probabil, după vizita doamnei preşedinte Lagarde, a declarat Victor Ponta la începutul şedinţei de Guvern de ieri.
Potrivit Agerpres, directorul general al FMI-ului, Christine Lagarde, urmează să facă o vizită în România în perioada 15-16 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here