Premiul Youth Award la categoria Culture, din cadrul premiilor Sony World Photography 2013, a fost câştigat de Alecsandra Raluca Drăgoi, o tănâră originară din Iaşi, care trăieşte şi studiază fotografia la Universitatea din Portsmouth. Fotografia câştigătoare prezintă imaginea unui bărbat îmbrăcat în urs, cu ocazia sărbătorilor de Anul Nou din România.

Premiile Sony World Photography sunt dedicate fotografilor amatori din toate părţile lumii, iar premiul Youth Award câştigat de Alecsandra Drăgoi se atribuie fotografilor amatori care nu depăşesc vârsta de 19 ani.

Fotografia ei a fost selectată alături de alte 9 fotografii pentru a intra în concursul pentru titlul de Sony World Photography Awards Open Photographer of the Year, titlu ce va fi decernat la 25 aprilie. Câştigătorul acestui premiu va primi 3.000 de lire sterline.

Sursa foto: photomagazine.ro

De asemenea, fotografia Alecsandrei a fost selectată, alături de alte 2 fotografii, pentru premiul One Overall Youth Photographer of the Year, ce va fi anunţat tot la 25 aprilie.

Potrivit photomagazine.ro, ediţia din acest an a prestigiosului concurs internaţional de fotografie a stabilit un număr record de lucrări înscrise în concurs, peste 122.000 de imagini din 170 de ţări. Criteriile pe baza cărora a fost realizată selecţia sunt calitatea, originalitatea şi aspectul modernist.

Imaginile care vor participa la ediţia de anul acesta a Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie abordează tematici extrem de diverse, de la conflictul din Siria şi campania prezidenţială a preşedintelui american Barack Obama, până la incursiuni în regatul animalelor.

Fotografiile care au ajuns pe lista scurtă a competiţiei vor face parte dintr-o expoziţie organizată în perioada 26 aprilie-12 mai la Centrul Cultural Somerset House din Londra. Imaginile vor fi publicate de asemenea în ediţia catalogului Sony World Photography Awards 2013.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here