Ministrul sănătății Sorina Pintea a anunțat că toți cei 400 de medici de familie care au trecut examenul de rezidențiat – dar nu ocupă nici un post – vor fi repartizați, în urma suplimentarii numărului de posturi pentru medicina de familie.

“La mijlocul lunii februarie m-am întâlnit cu rectorii facultăților de medicină și farmacie din țară și am discutat despre situația acestor rezidenți. Acum pot să vă anunț că a fost încheiat un memorandum cu Ministerul Finanțelor prin care suplimentăm numărul de posturi pentru medicina de familie pentru acei rezidenți care au promovat examenul de rezidențiat”, a mai declarat ministrul Sorina Pintea.

Potrivit ministrului, este vorba despre 415 posturi suplimentare, pentru cei 400 de rezidenți care au obținut punctaj de trecere la examenul de rezidențiat, dar fără posibilitatea de a ocupa un post.

Memorandumul va fi discutat în următoarea ședință de guvern, pentru a fi adoptat.

Totodată, conform comunicatului de presă al ministerului, Sorina Pintea a mai declarat că vrea să continue reforma în domeniul sănătății și că va fi sprijinită în acest sens de reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, cu care a avut un schimb de mesaje. De asemenea, ministrul a anunțat că a fost admisă cererea  de acordare a unor granturi în valoare de 650.000 euro (programul POCA)  pentru  armonizarea  legilor care guvernează sistemul de sănătate.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here