• Pensiile speciale ale parlamentarilor ar putea fi înghețate. Ce măsuri pregătește PSD
 Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat după ședința Biroului Permanent PSD că optează pentru îngheţarea sumelor forfetare, dar şi a celor care privesc cazarea parlamentarilor, el menţionând că este necesară şi îngheţarea pensiilor speciale. “Este nevoie de modificarea Legii 96 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor pentru a putea să formalizăm un astfel de demers”, a spus Neacşu, citat de Mediafax. Liderul PSD a mai susținut că vor fi asigurate, la rectificarea bugetară, toate sumele aflate în acest moment în plată, conform legii în vigoare, iar din toamnă, când va începe sesiunea parlamentară, se vor opera modificările la Statutul deputaţilor şi senatorilor care să impună această îngheţare. 

  • Ministrul de Interne: Doresc să eliminăm constrângerile pe care polițiștii le au în a utiliza armamentul din dotare
După întâlnirile pe care le-a avut cu premierul și reprezentanții sindicatelor din poliție, ca urmare a decesului polițistului de la Suceava, ministrul de interne a declarat că actul normativ care vizează toți angajații MAI care dețin o armă de serviciu, să fie modificat mai întâi la nivelul ministerului. Conform Agerpres, care citează declarațiile lui Carmen Dan, se vor elimina toate constrângerile care fac în prezent ca polițiștii să aibă rețineri evidente în a utiliza armamentul din dotare. De asemenea, pentru a completa deficitul de polițiști din domeniul ordinii publice, se va apela la Jandarmerie. Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, a declarat și el că premierul a fost de acord ca minim 4.000 de oameni să fie angajaţi și totodată, vor fi achiziţionate 10.000 maşini.
 
  • Florin Roman: Proiectul de lege prin care cerem interzicerea societăţilor cu acţiuni la purtător este similar celui german
Deputatul PNL Florin Roman a declarat pentru News.ro că proiectul de lege pe care l-a elaborat privind interzicerea funcţionării pe teritoriul României a societăţilor comerciale cu acţiuni la purtător urmează modelul german şi a precizat că a prezentat deja colegilor acest proiect. El a explicat că  legislaţia germană interzice încă de anul trecut existenţa societăţilor comerciale cu acţiuni la purtător “plecând de la lipsa de transparenţă, plecând de la indicii privind susţinerea finanţării terorismului şi de la ideea de a reduce efectele spălării banilor”, a completat deputatul.
 
  • Sute de bucureșteni, la coadă pentru voucherele date de Primăria Capitalei pentru achiziția de biciclete
Câteva sute de bucureșteni stăteau, luni după amiază, la coadă la Centrul pentru Relații cu Cetățenii al Primăriei Generale, pentru a prinde unul dintre cele 5.000 de vouchere în valoare de 500 de lei,  pentru achiziționarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice și dispozitive de tip Segway/Ninebot. Hotnews a chestionat persoanele care stăteau la coadă și scrie că oamenii își doresc, totodată, și piste speciale pentru bicicliști. Primăria a anunțat ulterior că va primi și cereri online.
 
  • Statul, mass media și ONG-urile românești ar putea primi bani de la SUA dacă România este declarată suficient de neajutorată în fața Rusiei 
România s-ar putea număra printre statele beneficiare de asistență financiară din partea Statelor Unite pentru protejarea infrastructurilor critice și a mecanismelor electorale de atacuri cibernetice din partea Rusiei, dar și pentru combaterea corupției, întărirea statului de drept și creșterea capacității societății civile, presei și ONG-urilor de a contracara influența și propaganda Federației Ruse. Profit.ro citează un proiect de lege al Congresului Statelor Unite care alocă suma totală de 250 milioane dolari pentru anii fiscali 2018 și 2019, destinatare fiind statele europene membre UE și NATO cele mai vulnerabile în fața influenței ruse, dar și cele cu “aspirații” eurocomunitare și euroatlantice, cum ar fi Republica Moldova, Ucraina sau chiar Kosovo.

  • MFP: Toate firmele cu venituri sub 500.000 de euro vor deveni microîntreprinderi
Persoanele juridice care înregistrează venituri mai mici de o jumătate de million de euro vor avea, din august, un regim fiscal unitar, anunță Capital. De la 1 august, potrivit ministerului de Finanțe, se va aplica impozitul pe veniturile obținute de microîntreprinderi, scopul fiind acela de aducere în acest sistem şi a persoanelor juridice care desfăşoară activităţile aflate sub incidenţa impozitului specific. Printre aceste măsuri se află şi eliminarea din sfera contribuabililor plătitori de impozit pe profit asociaţiile de proprietari care efectuează doar încasarea cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari.

  • Avantaj fiscal consistent pentru furnizorii de abonamente de sănătate: Angajatorii nu mai plătesc impozit pentru abonamentele de sănătate în limita a 400 euro pe an
Abonamentele de sănătate suportate de angajator nu vor mai fi supuse impozitării pe venitul din salarii dacă au o valoare maximă de 400 de euro anual, potrivit legii 177/2017 emisă de Ministerul Finanţelor Publice şi publicată în Monitorul Oficial. Ziarul Financiar explică faptul că legea aduce o serie de modificări importante Codului fiscal, clarifică unele măsuri, reformulează şi reglementează mai exact condiţiile de desfăşurare a activităţilor economice. Până acum, legea prevedea ca asigurările private de sănătate să fie deductibile fiscal în limita a 400 de euro la angajat şi 400 de euro la angajator, în timp ce abonamentele medicale beneficiau de deductibilitate doar în cazul angajatului.
 
  • Guvernul prezintă săptămâna viitoare forma finală a Codului Administrativ
Secretarul general al PSD a declarat că guvernul va publica, săptămâna viitoare, forma finală a Codului Administrativ, care va fi supus dezbaterii publice, acesta fiind unul dintre „principalele” proiecte pe care PSD le va susţine în sesiunea parlamentară din toamnă, scrie Economica.net. Și vicepremierul Sevil Shhaideh anunțase, cu câteva zile înainte, că Guvernul va trimite, cel mai probabil, Parlamentului în prima săptămână din septembrie proiectul de lege privind Codului administrativ.

comentarii

LEAVE A REPLY

Adaugă comentariu!
Adaugă nume aici