REVISTA PRESEI: Taxa de solidaritate – supraimpozitarea cu 25% a salariilor peste 14.500 de lei

1. Taxa de solidaritate: Supraimpozitarea cu 25% a salariilor peste 14.500 de lei! Impozit de 41%

Noul guvern intenţionează să introducă o nouă taxă – cea de solidaritate, pentru cei cu venituri de peste zece salarii minime pe economie, scrie Capital, care citează din noul program de guvernare. Această taxă de solidaritate ar urma să reprezinte o impozitare de 25%, peste cea de 16% pentru toate salariile peste 14.500 de lei pe lună brut, respectiv zece salarii minime pe economie. Mai exact, se va impozita diferenţa câştigată de un contribuabil peste acest prag. În total, impozitarea pentru această diferenţă care depăşeşte 10 salarii minime pe economie va fi de 41%, în loc de 16%.

2. Se schimbă regulile pentru acordarea de fonduri europene. Guvernul modifică prin OUG mai multe acte normative

Guvernul României a modificat, prin OUG 49/2017, mai multe acte normative, în scopul de a accelera absorbţia de fonduri europene şi de a facilita implementarea proiectelor pe infrastructura de transport şi pe celelalte programe operaţionale. Gândul.info citează declarațiile Rovanei Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, care susține că până la data de 31 decembrie 2018, România trebuie să transmită Comisiei Europene aplicaţii de plată în valoare de minim 3,4 miliarde de euro, astfel că se iau măsuri de urgentare a recuperării întârzierilor înregistrate.

3. Aeroporturi Bucureşti: Pistele aeroportului Henri Coandă sunt funcţionale şi respectă integral cerinţele de siguranţă

Pistele de decolare-aterizare ale aeroportului Henri Coandă din Otopeni sunt funcţionale şi respectă integral cerinţele de siguranţă impuse de autorităţile din aviaţia civilă, a anunţat marţi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, citată de News.ro. Potrivit companiei, pe ambele piste se efectuează lucrări periodice de întreţinere şi reparaţii curente. Nouăsprezece curse aeriene au avut întârzieri la decolarea de pe Aeroportul Henri Coandă, luni, din cauza inundării unei piste în urma ploilor torenţiale şi a faptului că o alta este în reparaţii.

4. Primarul general vrea să plătească aproape 12,5 milioane de euro plus TVA pentru închirierea de toalete automate și toalete ecologice mobile

Primăria Capitalei a lansat o licitație deschisă pentru închirierea, amplasarea și întreținerea toaletelor automate racordabile la rețeaua de canalizare și electricitate, precum și a toaletelor ecologice mobile, contract cu o valoare estimată la maxim 56,8 milioane lei (cc. 12,5 milioane de euro) fără TVA, arată datele din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), analizate de Hotnews.ro. Licitația vizează încheierea unui acord cadru cu un singur agent economic pentru o perioadă de 4 ani. Finanțarea se va face din fonduri publice.

5. Plata cu cardul, pregătită să fie acceptată obligatoriu doar în magazinele cu cifră de afaceri de peste 50.000 euro, exceptând prestatorii de servicii și comerțul cu ridicata

După ce senatorii au respins, în urmă cu o lună, o propunere prin care plata cu cardul ar fi fost obligatorie doar pentru magazinele cu cifră de afaceri de cel puțin 50.000 de euro, față de 10.000 cum stabilește legea în prezent, deputații vor să adopte ei un prag mai mare, scrie Profit.ro. Guvernul nu este de acord, dar opinia Executivului este cu caracter consultativ.  Deputații vor și să elimine obligația în cazul firmelor care desfășoară comerț cu ridicata sau prestări de servicii, cum stabiliseră senatorii. Legea cashback, intrată în vigoare de la începutul acestui an, obligă firmele care se ocupă de comerțul cu amănuntul și care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 10.000 de euro în echivalent lei să accepte ca mijloc de plată și cardurile de debit și cardurile de credit.

6. Augustin Jianu: Proiectul de lege privind gestionarea domeniilor “.ro” ar trebui să ajungă pe masa Guvernului în septembrie

Proiectul de lege privind gestionarea domeniilor “.ro” ar trebui să ajungă pe masa Guvernului în septembrie, iar pentru redactarea acestui proiect a fost înfiinţat un grup de lucru, potrivit fostului ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Augustin Jianu, citat de Economica.net. el a mai declarant că după finalizarea consultărilor publice pe marginea principiilor de reglementare, a fost înfiinţat un grup de lucru pentru redactarea proiectului de lege. “Odată cu reformarea ROTLD (Romania Top Level Domain n.r.), ICI (Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Informatică n.r.) ar avea resursele necesare pentru a oferi servicii competitive”, a mai declarat fostul ministru. El a mai atras atenţia şi că transpunerea Directivei UE privind securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice este obligatorie, altfel, România riscă un infringement.

comentarii

Despre autor  ⁄ Traian Dobre

Fara comentarii

Scrie un comentariu