• Premierul a cerut realizarea de simulări în privința unor măsuri fiscale care ar putea fi introduse 
Premierul Mihai Tudose a cerut realizarea unor „simulări” în privința eventualelor măsuri fiscale care ar putea fi introduse, inclusiv în privința impozitului pe cifra de afaceri, a taxei pe solidaritate și a celei privind produsele care pot afecta sănătatea, au declarat luni, pentru Agerpres, surse guvernamentale. Conform acestora, șeful Executivului consideră că este nevoie de „disciplină financiară”, fapt pentru care ar urma să fie implementate mai multe măsuri fiscale, după ce vor fi finalizate „simulările” care au fost deja demarate. Premierul își dorește ca simulările să fie finalizate „mai repede” de această toamnă, au precizat aceleași surse.

  • Prima ședință CSAT  la care participă premierul Mihai Tudose. Înzestrarea Armatei și bilanțul SRI, pe ordinea de zi
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte marţi, pe ordinea de zi aflându-se Planul de înzestrare a Armatei şi raportul activităţii Serviciului Român de Informaţii, informează Administraţia Prezidenţială, citată de Mediafax. Discuţia va avea loc în contextul în care pentru anul 2017, România a alocat 2% din PIB pentru domeniul apărării. De asemenea, se va discuta şi despre Carta albă a apărării, aprobată în prima şedinţă a executivului condus de Mihai Tudose, care a avut loc vinerea trecută.

  • Impozitarea cifrei de afaceri ar afecta sectoarele economice capital intensive. Numai sectorul energetic are nevoie de investiții de 25 miliarde euro până în 2030
Noul sistem de impozitare propus de guvernul PSD recent instalat, care vizează ca bază de impunere cifra de afaceri și nu profitul, va afecta sectoarele economice capital intensive și cu ciclu lung de producție, arată o analiză a Hotnews. Mai mult, deși are toate șansele de a fi de departe cel mai afectat sector de noua filosofie fiscală, domeniul energetic mai este lovit și prin majorarea “redevențelor”, în realitate o impozitare suplimentară a profiturilor obținute din extracția de resurse naturale și neprelucrate în România cu cel puțin 20%.

  • Au crescut comisioanele brokerilor pentru vânzare de poliţe RCA şi CASCO
Fie din cauza faptului că asigurătorii au constatat că RCA-ul reprezintă în continuare business, fie din cauza faptului că indicatorii financiari ai companiilor la 9 luni necesită îmbunătăţiri şi aport suplimentar de cash, unii asigurători au decis majorarea comisioanelor intermediarilor de vânzări de poliţe auto. Conform Economica.net, felul în care au majorat aceste comisioane indică şi mici schimbări de strategie în abordarea pieţei RCA şi CASCO.

  • O treime din economiile românilor stau în depozite overnight la o dobândă zero
O treime din economiile românilor stau în depozite overnight la o dobândă zero, în timp ce în 2010 era un procent de 20%, a declarat Mihai Purcărea, CEO BRD Asset Management, într-un clip publicat pe pagina de Youtube a Bursei de Valori București (BVB). Potrivit acestuia, aproximativ 2/3 din banii companiilor sunt în depozite overnight.

  • Şocul politic a retrogradat bursa românească de la campioana Europei la jumătatea plutonului. Ce implicaţii sunt
Bursa românească este în primul semestru la jumătatea celor mai mari aprecieri ale indicilor burselor europene, după ce la cinci luni era campioană cu un plus de 24%, scăderea din iunie fiind determinată în principal de criza guvernamentală care a dus la declaraţii contradictorii cu privire la Pilonul II de pensii. Conform unor analiști citați de Ziarul Financiar, clasificarea depinde mai degrabă de criterii de lichiditate, dar când sunt anunţate schimbări din temelii ale fiscalităţii, pentru investitori este mai importantă predictabilitatea politicilor fiscale.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here