• Liviu Dragnea: Salariul minim de 2000 de lei, o greşeală rostogolită în spaţiul public
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că Guvernul nu va impune un salariu minim de 2000 de lei, afirmând că această informaţie s-a rostogolit „dintr-o greşeală” în spaţiul public. Dragnea a afirmat că impozitul pe gospodărie nu va fi aplicat, acesta fiind „compromis”, însă impozitul pe venitul global ar putea fi aplicat de anul viitor ca parte a unui pachet de măsuri care să schimbe sistemul de impozitare. În programul de guvernare asumat de PSD după căderea Guvernului Grindeanu se arată, conform documentului publicat de Mediafax,  că salariul minim brut va creşte la 2.000 de lei în 2018, 2.200 lei în 2019 şi 2.400 lei în 2020.

  • Legea prin care angajatorul ce încheie contracte de ucenicie sau de stagiu beneficiază de sume de la stat, promulgată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede că angajatorul ce încheie un contract de ucenicie sau de stagiu, pe toată perioada derulării acestuia, va beneficia, la cerere, de o sumă în cuantum de 1.125 lei, respectiv 1.350 lei pe lună. Agerpres

      informează că tot luni, șeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG nr. 22/2017 pentru modificarea și completarea OUG nr. 43/2013 privind unele măsuri pentru dezvoltarea și susținerea fermelor de familie și facilitarea accesului la finanțare al fermierilor, pentru completarea art. 51 din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorități și instituții publice.

    • INS o contrazice pe Olguța Vasilescu: Institutul Național de Statistică nu deține informații individuale despre pensionari și sumele individuale încasate de aceștia
    INS realizează o cercetare statistică privind numărul de pensionari și pensia medie lunară, datele fiind colectate sub forma agregată, prin intermediul Chestionarului Statistic de Pensii, scrie Hotnews, care citează un răspuns oficial al Institutului. INS nu deține informații individuale despre pensionari și sumele individuale încasate de aceștia, nu colectează și nu are informații despre pensiile speciale. Reamintim că ministrul Muncii a citat presupuse informații ale INS, într-o emisiune televizată, sunând că „100.000 de pensii speciale au echivalentul cu patru milioane de pensii ale românilor de rând. Aceste informații au fost date de Institutul Național de Statistică.
     
    • Ministerul Muncii începe pregătirile pentru elaborarea unei noi Legi a pensiilor
    Ministerul Muncii va începe pregătirile pentru o largă consultare publică pe tema unui nou proiect de lege privind pensiile, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, citat de Economica.net. El a adăugat că după finalizarea legii salarizării vor începe discuţiile, dezbaterile pentru o nouă lege a pensiilor. Șeful PSD nu a spus dacă în acest moment există un draft de proiect şi dacă s-au conturat deja idei sau principii despre cum va arăta noua Lege a pensiilor.

    • Finanțele schimbă din nou procedura de corectare a erorilor din situații financiare și raportări contabile anuale
    Ministerul Finanțelor va schimba din nou procedura de corectare a erorilor din situații financiare și raportări contabile anuale depuse de firme, urmând să fie permisă corectarea inclusiv a erorilor determinate de programele informatice utilizate. Profit.ro detaliază documente de pe pagina instituției și scrie că limita în timp de corectare a acestei erori este termenul maxim de depunere a situațiilor financiare anuale/raportărilor contabile anuale aferente exercițiului financiar/anului următor celui la care se referă situațiile financiare anuale/raportările contabile anuale la care au fost constatate erori.

    • 76 mil. euro pentru românii din diaspora care vor să-şi deschidă o afacere
    Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman a aprobat 32 proiecte în valoare de 76 milioane euro, prin Diaspora Start Up, acestea fiind destinate antreprenorilor români care locuiesc în străinatate sau celor care s-au întors recent în ţară şi doresc să-şi valorifice abilităţile profesionale dobândite în afară, prin deschiderea unei afaceri în România. Capital mai scrie că cetăţenii români care au domiciliul în străinatate de minimum 12 luni şi doresc să-şi înfiinţeze o afacere în România, pot accesa ajutorul de minimis în valoare maximă de 40.000 euro şi pot urma programe de formare antreprenorială prin intermediul schemei de antreprenoriat. 

    • Autoritățile române analizează probe de alimente aduse din Olanda, Germania și Belgia, care vor fi comparate cu cele vândute în România
    România va întocmi un raport final privind rezultatele studiului comparativ realizat pe alimente susceptibile de dublu standard, după finalizarea analizelor de laborator și emiterea buletinelor de analiză pe probele recoltate din Olanda, Germania și Belgia, informează un comunicat al ANSVSA, citat de România Liberă. Au fost prevalate probe de la preparate din carne, preparate din lapte, conserve de pește, ciocolată, același număr de probe fiind prelevat și din România. Probele au fost înaintate spre analiză comparativă Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară București. Scandall a plecat în primăvara acestui an, când Slovacia și Ungaria au cerut analiza amănunțite cu privire la același tip de alimente, care ar avea dublă calitate – una inferioară pentru Europa de Est, cealaltă superioară, pentru Vest. 

    comentarii

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here