18 Ianuarie, 2020

REVISTA PRESEI: Românii trebuie să ştie care sunt băncile unde există pericol să-şi ţină banii

1. Premierul Tudose: Suntem datori să spunem românilor care sunt băncile unde există pericol să-şi ţină banii

Premierul Mihai Tudose a declarat că va face publică lista băncilor care declară că nu au profit, deoarece este dator să spună românilor care sunt băncile unde există pericol să-şi ţină banii în depozite. ”Dacă băncile nu-şi vor regla comportamentul faţă de România şi faţă de români, cred că suntem datori să spunem românilor care sunt băncile unde există pericol să-şi ţină banii în depozite. Dacă o bancă nu are profit şi va continua să nu facă profit, înţeleg că are o problemă”, a mai spus premierul Mihai Tudose, citat de Mediafax. El a evitat să ofere un termen la care să publice lista băncilor care nu declară profit.

2. Atenţie la comisioanele zero la carduri şi conturi bancare! Nu se aplică în orice situaţie, şi puteţi ajunge să fiţi taxat

Băncile comerciale se întrec în comisioane zero aferente contului curent, cu sau fără virarea salariului. Sunt cazuri când banca începe totuşi să aplice comisioane conturilor curente fără ca posesorul contului să ştie acest lucru, scrie Economica.net, care citează reprezentanții unor bănci, care spun că nici măcar nu trebuie notificat clientul pentru încadrarea contului curent într-o altă grilă de comisioane, iar acest lucru este perfect legal. Alte bănci spun că notifică clientul cu 60 de zile înainte de modificări, dar nu specifică ce se întâmplă atunci când clientul îşi schimbă sau îşi pierde jobul şi trec cele 60 de zile, care sunt legale.

3. Proiectul de lege privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții este pe circuitul de avizare

Proiectul de lege privind crearea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții se află pe circuitul de avizare și urmează să ajungă în Legislativ atunci când va începe sesiunea parlamentară, a anunțat președintele PSD, Liviu Dragnea, citat de Agerpres. Liviu Dragnea a avut luni, la Palatul Victoria, o întâlnire de aproximativ cinci ore cu premierul Mihai Tudose, cu vicepremierul Sevil Shhaideh, vicepremierul Marcel Ciolacu și președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău.

4. Liviu Dragnea: Trebuie să recunosc, Guvernul Tudose a depăşit stadiul implementării programului de guvernare

La finalul întâlnirii de la Guvern pe care a avut-o cu premierul Mihai Tudose și vicepremierii, președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că printre temele de discuţie s-au numărat priorităţile legislative ale Guvernului, nivelul încasărilor la buget şi creşterea economică, el fiind foarte mulţumit de faptul că miniştrii au depăşit stadiul implementării programului de guvernare.

5. Raportul dintre pensionari și salariați, aproape de paritate

Tendinţa anilor de după Revoluţie a fost păguboasă pentru bugetul de stat, deoarece au fost ieşiri anticipate la pensie şi disponibilizări masive și a scăzut necontrolat numărul celor care contribuiau la bugetul de pensii, pentru a susţine un număr tot mai mare de pensionari. Datele din ultimii 5 ani, analizate de Capital.ro, arată însă că, încet şi sigur, raportul între cei care trăiesc din pensie şi cei care îi susţin prin cotizaţii la buget a ajuns la cea mai mică diferenţă între numărul de pensionari şi cel de angajaţi. Această situaţie se datorează creşterii numărului salariaţilor din România şi a scăderii uşoare a numărului pensionarilor.

6. Mii de români suferă din cauza alergiei provocate de ambrozie. Autoritățile, nepăsătoare față de răspândirea rapidă a buruienii

Ambrozia, o buruiană care se găsește în principal pe terenurile și câmpurile abandonate, a devenit o problemă majoră pentru mii de români care suferă de alergii. Specialiștii consultați de Hotnews.ro avertizează că e nevoie de măsuri rapide pentru a curăța terenurile virane de această plantă, dar proiectul de lege din parlament se mișcă extrem de încet. Între timp, la nivel local, doar în Timișoara autoritățile îi amendează pe cetățenii care nu-și curăță terenurile de ambrozie.

comentarii

Despre autor  ⁄ Traian Dobre

Fara comentarii

Scrie un comentariu