• PSD renunță la impozitul pe gospodărie și introduce impozitul pe venitul global și declarația de patrimoniu
Impozitul pe gospodărie nu se mai regăsește în noul program de guvernare ce urmează să fie votat joi. Potrivit noului document care va sta la baza strategiei guvernamentale, citat în exclusivitate de Capital, impozitul pe venitul global pentru persoanele fizice va fi reintrodus începând cu 2018. O altă schimbare este că veniturile sub 2.000 de lei nu vor fi impozitate. De asemenea, ca şi în varianta veche, cea care implica introducerea impozitului pe gospodărie, care se regăseşte în vechea variantă a programului de guvernare, se vor aplica deduceri ”care să încurajeze economisirea,investiţiile şi creşterea standardelor de sănătate şi educaţie pentru populaţie”, se arată în acelaşi document. O altă noutate faţă de vechiul program este introducerea declaraţiei de patrimoniu de fiecare persoană fizică, care să conţină toate bunurile deţinute de fiecare român în parte.

  • Viitorii miniștri vor fi audiați joi în comisii, Parlamentul se reunește după-amiază pentru a valida noul Guvern
Candidații pentru funcțiile de miniștri, propuși să facă parte din Guvernul condus de Mihai Tudose, sunt audiați începând de joi dimineață, urmând ca la ora 15,00 plenul comun al Parlamentului să se reunească pentru a valida noul Cabinet, informează Agerpres. Cabinetul Tudose preia 17 dintre miniştrii Guvernului Grindeanu, responsabili pentru mai mult de jumătate din nerealizările guvernamentale şi pentru mai mult de două treimi din măsurile îndeplinite parţial, conform raportului întocmit de Darius Vâlcov.

  • Tudose: În prima şedinţă de Guvern, proiectul Fondului suveran de dezvoltare va fi prezentat în primă lectură. Reacţia lui Grindeanu
În prima şedinţă de Guvern, proiectul Fondului suveran de dezvoltare va fi prezentat în primă lectură, a anunţat premierul desemnat Mihai Tudose, conform Economica.net. Tudose a menționat că proiectul de lege va fi adoptat apoi de govern și trimis, în septembrie, Parlamentului, inclusiv cu aprobarea de la Comisia Europeană. Proiectul îi aparține lui Tudose, din perioada de ministru al Economiei și s-a blocat pe drumul către Legislativ, a declarat Liviu Dragnea. În replică, fostul premier Sorin Grindeanu a susținut că parcursul proiectului Fondului Suveran de Investiţii nu a fost blocat la cabinetul său deoarece se află încă de la începutul lunii mai la partid, de unde s-a ”aşteptat OK-ul din partea coaliţiei”.

  • Primăria Capitalei vrea ca apa caldă pentru bucureșteni să fie asigurată de panouri solare instalate pe blocuri
Strategia de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a consumatorilor din municipiul București, aflată spre aprobare pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București) de vineri, conține o schiță de plan privind instalarea de panouri solare pe blocurile de locuințe și pe alte clădiri înalte din Capitală, care să fie utilizate la prepararea apei calde pentru bucureșteni. Profit.ro scrie că sunt estimate costuri investiționale de peste 2 miliarde lei (473,9 milioane euro), iar economia anuală de energie termică realizată în acest fel – la 90,7 milioane euro.

  • Proiect „Biciclişti în Bucureşti”: 5.000 de vouchere în valoare de 500 de lei acordate cetăţenilor care vor să îşi cumpere biciclete
Primăria Capitalei ar putea acorda 5.000 de vouchere în valoare de 500 de lei cetăţenilor cu vârsta de peste 18 ani şi cu reşedinţa sau domiciliul în Bucureşti care vor să îşi cumpere o bicicletă, simplă sau electrică, trotinetă sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot, citează News.ro dintr-un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. De asemenea, primăriile de sector vor prelua acest proiect și vor construi piste de biciclete.

  • Proiect de lege pentru depolitizarea CCR și eliminarea cenzurii
Parlamentarii Uniunii Salvați România au depus în Parlament un proiect de modificare a Legii privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, scrie România Liberă, care citează un comunicat al formațiunii politice.  Inițiativa introduce interdicția de a fi numită în funcția de judecător o persoană care a fost membru de partid în ultimii 9 ani. De asemenea, inițiatorii doresc să instituie prin lege obligativitatea publicării opiniilor separate în motivările CCR.
 
 comentarii
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here