• Premierul spune că nu suntem pregătiți pentru introducerea impozitului pe gospodărie
Mihai Tudose crede că impozitul pe gospodărie poate fi introdus doar după o pregătire temeinică populaţiei. Mediafax citează declarațiile șefului Guvernului, care a ținut să precizeze că sunt luate în calcul cele două componente ale acestui tip de impozitare: “o componentă tehnică, cât şi o componentă umană – acei consultanţi fiscali plătiţi de stat şi care îi ajută pe cetăţeni. E foarte greu să presupunem noi acum că toată populaţia României va şti să completeze formularele, cum se fac deducerile în acest sistem”.

  • Guvernul ne asigură că rectificarea bugetară va avea multe plusuri și nu se va tăia de la investiții
Rectificarea bugetară va avea multe plusuri și nu vor fi bani tăiați de la investiții, a declarat premierul Mihai Tudose, conform Agerpres. Întrebat dacă va fi realizat obiectivul creșterilor salariale promise a fi implementate de anul viitor, premierul a susținut că vor fi bani pentru plata salariilor.

  • Prima femeie la șefia Fiscului. De ce a fost demis fostul președinte ANAF
Fostul şef al Fiscului, Bogdan Stan, a fost demis pentru că nu a luat măsuri pentru o ”disciplină financiar-fiscală” şi nu a făcut ”curăţenie până la capăt”, a motivat premierul decizia de schimbare din funcție de șefului ANAF, la 6 luni de la numirea lui. Conform News.ro, șeful Executivului a spus despre noua şefă a ANAF, Mirela Călugăreanu, că este foarte respectată, hotărâtă şi ”nu are nicio culoare politică”, mai ales că ”îşi dă seamă că joacă cartea vieţii profesionale prin această numire”. Am cerut de la ANAF o strategie pentru o colectare bună, nu o strategie tip western – să mai vedem mascaţi alergând după bătrânele cu pătrunjel prin piaţă – şi nici apăsând foarte tare cu bocancul tocmai pe cei cinstiţi din dorinţa de a mai stoarce ceva de la ei, pe bună dreptate sau nu”, a mai declarat premierul.

  • Ministrul Sănătăţii cere ajutor Internelor pentru stoparea epidemiei de rujeolă
Criza generată de epidemia de rujeolă din România, care a ajuns la un bilanţ de 31 de decese până acum, urmează să fie rezolvată prin organizarea unor centre de vaccinare în localităţile defavorizate sau în care nu există medic de familie. La nivel judeţean va funcţiona o echipă care va monitoriza situaţia din fiecare localitate, a anunțat ministrul sănătăţii Florian Bodog, citat de Ziarul Financiar. El a precizat că exis­tă stocuri suficiente de vaccin ROR (rujeolă, ore­ion, rubeolă), iar ministerul de resort de­ru­lează o campanie de recuperare a vaccinării pen­tru copiii cu vârste cuprinse între 9 luni şi 9 ani.

  • Românii preferă casele eficiente energetic în locul celor mobilate cu gust
34% dintre români ar investi o sumă considerabilă de bani pe soluţii de reabilitare energetică pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a locuinţei, se arată într-un sondaj realizat la nivel european de către E.ON, analizat de Adevărul. Sondajul „Living in Europe”, realizat prin chestionarea a 8.000 de persoane din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia şi Ungaria în decembrie 2016 a arătat că lideri în ceea ce priveşte preferinţa pentru investiţiile în eficienţa energetică sunt maghiarii. Și majoritatea germanilor ar dori să cheltuiască mai mult pe mobilă elegantă decât pe dispozitive care ar îmbunătăţi eficienţa energetică. Vechea preocupare a românilor de a-şi extinde spaţiul de locuit se regăseşte şi ea în sondajul menţionat, 10% dintre respondenţi afirmând că exact asta ar face cu banii, în ipoteza în care ar dispune de ei.

  • Liviu Dragnea se pregăteşte să facă ordine şi în turism
Şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, în Mamaia, că în zonele turistice se construieşte haotic, de cele mai multe ori, scrie Gândul.info. Șeful PSD a susținut chiar că ar fi fost bună o lege precum cea pe care a încercat să o implementeze Elena Udrea, care impunea anumite reguli de autorizare a construcţiilor în staţiuni. Liviu Dragnea a fost prezent la Mamaia la o întâlnire cu reprezentanţii patronatului din turism, cărora le-a declarat că sunt zone în care mergea când era student, dar acum nu mai poate să ajungă pentru că nu-i mai plac, din cauza construcţiilor.
 
comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here