• Premierul face cazier firmelor neserioase
Guvernul Tudose vrea să facă publice numele firmelor care nu au respectat termenele și condițiile din contractele semnate cu statul și să le întocmească acestora un fel de cazier, de care să se țină cont ulterior, la orice tentativă de încheiere a unor noi contracte. National citează declarațiile prim-ministrului, care a spus că unele firme “au nenorocit proiecte”, astfel că lista acestora va fi trimisă și la Agenția pentru Achiziții Publice, pentru ca respectivele societăți să nu mai poată participa la licitații pentru proiecte din infrastructură, în următorii doi ani.

  • Datornicii la bănci și IFN-uri vânduți recuperatorilor de credite ar putea scăpa de datorii
Un grup de 93 de senatori și deputați a inițiat un proiect de lege care va permite foștilor clienți ai băncilor, cesionați recuperatorilor de creanțe să scape de datorii dacă plătesc doar în jur de 20% din valoarea creditului restant, anunță bancherul.ro.

Detalii complete despre inițiativa legislativă puteți găsi AICI!

  • Legea de abilitare a guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, promulgată
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea de abilitare a guvernului de a emite ordonanţe de urgenţă pe perioada vacanţei parlamentare, în domeniile finanţelor publice şi economiei, dezvoltare regională, administraţie publică şi fonduri europene, sănătate, afaceri interne sau apărare, notează Mediafax.

  • Raed Arafat susține că nu mai trebuie prelungit termenul pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu
Secretarul de stat în MAI, șeful DSU, Raed Arafat, citat de Agerpres, a afirmat că autoritățile nu trebuie să mai prelungească termenul de avizare pentru securitatea la incendiu. Termenul pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu a fost prorogat până la data de 30 septembrie, astfel că cei care au obligația obținerii acestui act administrativ nu vor fi sancționați contravențional dacă nu îl dețin.

  • ANAF a inițiat actiunea „BALLROOM”. Noile ținte: firmele care organizează evenimente
ANAF a inițiat acțiunea „BALLROOM”, efectuând controale operative la societăți care dețin spații cu destinație principală de organizare evenimente (nunți, simpozioane, evenimente corporate etc.). Hotnews citează un comunicat al Fiscului, în care se arată că “principalul obiectiv de control a vizat verificarea modului de fiscalizare a sumelor încasate din închirierea spațiului unde se desfășoară evenimentul și/sau prestările de servicii conexe (catering, servire băuturi, program artistic, DJ etc.)”

  • Studiu de impact: Majorarea salariului minim în ritmul promis de guvern va crește șomajul în rândul tinerilor
Majorarea salariului minim pe economie în ritmul prevăzut în noul program de guvernare, la 2.000 lei în 2018 și la 2.400 lei în 2020, după alte 12 majorări în ultimii opt ani, va crește șomajul în rândul tinerilor, va descuraja antreprenoriatul și va accentua polarizarea între firmele mici și cele mari, arată un studiu de impact realizat de Iancu Guda, președinte al Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) și lector al Institutului Bancar Român (IBR), citat detaliat într-un articol de pe Profit.ro.

  • 7. MADR: Fonduri europene pentru investiţii în crame, laboratoare şi săli de degustarea vinului
Viticultorii vor putea face cu ajutorul fondurilor europene investiţii în crame, laboratoare pentru controlul calităţii, dar şi săli de degustare şi vânzare, potrivit unui act normativ elaborat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, citat de Economica.net.  Documentul cuprinde aria solicitanţilor care accesează fondurile europene: persoane juridice cu domiciliul fiscal în România; instituţii şi unităţi de cercetare-dezvoltare vitivinicolă, definite conform legislaţiei naţionale în vigoare; persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here