1. Ministerul de Finanțe nu va modifica Programul Prima Casă

Condiţiile Programului Prima Casă nu vor fi modificate şi în prezent sunt 280 de milioane lei disponibili, a declarat ministrul Finanţelor Anca Dragu, citat de Mediafax. Ministerul analizează dacă se impune o redistribuire a fondurilor nefolosite de unele bănci, discuțiile axându-se pentru a avea o reacţie din partea băncilor cu privire la “eficienţa acestui program”.

2. Patru miniștri remaniați din guvernul Cioloș

Premierul Dacian Cioloș a anunțat marți că ministrul Transporturilor, Dan Costescu, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, ministrul Educației, Adrian Curaj, și ministrul delegat pentru Relația cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, au fost schimbați din funcție, conform Agerpres. Cioloș a mai spus că miercuri, va face noi propuneri: Mircea Dumitru la Educație, la Transporturi pe Sorin Bușe, la Departamentul pentru Relațiile cu românii de pretutindeni pe Maria Ligor, iar la Ministerul Comunicațiilor va fi numit interimar șeful Cancelariei premierului, Dragoș Tudorache.

3. 75.000 euro pentru restaurante sau alte mici afaceri în turism. Vin noi linii de bani europeni

Firmele mici si mijlocii, persoanele fizice autorizate și alți agenți economici din România vor putea primi fonduri europene substanțiale pentru investiții în mici afaceri cu restaurante și turism cu tematică pescărească, precum și pentru crescătorii de pește și utilaje de prelucrare a peștelui, conform Startupcafe. Banii vor fi disponibili prin 3 linii de finanțare, în valoare totală de circa 94 milioane de euro,  care urmează să se deschidă în jurul datei de 15 iulie 2016, în cadrul noului Program Operațional Pescuit (POP) 2014-2020.

4. Ministrul Muncii: Nu cunoaștem salariile din primării. Am avut bătălii în tranșee să obținem datele din Educație și Sănătate

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, citat de Business24, a declarat, marți, că la ora actuală nu sunt cunoscute salariile din majoritatea primăriilor din țară, iar pentru aflarea datelor din Educație sau Sănătate s-au dus “bătălii în tranșee”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe pe teme de administrație locală și în contextul în care marți dimineața angajații din primării au intrat timp de o oră în grevă.

5. BNR: Valoarea creditelor către populație, creștere cu peste 50%

Valoarea totală a creditelor pe care băncile noastre le-au acordat populaţiei în primele cinci luni ale anului a crescut cu 50% faţă de perioada similară din 2015, potrivit datelor BNR, citate de Bursa.  Astfel, instituţiile bancare au împrumutat persoanele fizice, în lunile ianuarie-mai, cu 12 miliarde lei. Această evoluţie a fost înregistrată pe fondul scăderii dobânzilor la lei şi al promovării agresive a creditelor în monedă naţională, dar și în contextul în care 15 bănci au majorat, anul acesta, avansurile la creditele ipotecare, în contextul promovării şi aprobării Legii dării în plată.

6 Absolvenţii de IT şi limbi străine au cele mai mari şanse de a-şi găsi un loc de muncă bine plătit

Facultăţile cu profil de inginerie software sau de limbi străine sunt cele ai căror absolvenţi îşi găsesc cel mai repede un loc de muncă bine plătit, imediat după terminarea studiilor, având, totodată, şansa unei ascensiuni rapide în carieră. Reprezentantul unei companii de resurse umane a explicat, pentru Zf.ro, că Politehnica, Cibernetica, Limbile Străine şi chiar Medicina sunt acele facultăţi care garantează absolvenţilor că vor găsi foarte uşor un job odată cu terminarea studiilor sau chiar din perioada acestora, iar postul va fi bine plătit chiar din primul an de activitate. 

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here