• Prim-ministrul: Taxa de solidaritate nu se introduce deocamdată; simulările nu au ieșit foarte fericite
Premierul Mihai Tudose a anunțat că deocamdată, taxa de solidaritate nu va mai fi implementată, în contextul în care simulările realizate de instituțiile de linie nu au ieșit “foarte fericite”, conform Agerpres. De altfel, prim-ministrul a adăugat că nicio altă taxă, cum era prevăzută, în programul de guvernare, cea pe solidaritate, nu mai este luată în calcul pentru perioada următoare.

  • Temă pentru Finanţe: Contribuţii la nivelul salariului minim pentru toţi angajaţii de la 1 august, noul model de colectare a TVA de la 1 septembrie
Guvernul a stabilit drept obiective pentru Ministerul Finanţelor Publice ca de la 1 august să intre în vigoare măsura privind plata contribuţiilor la nivelul salariului minim pentru toţi angajaţii din România, chiar şi cei angajaţi cu normă parţială de lucru, scrie Adevărul. Totodată, trebuie implementat, începând cu 1 septembrie, un nou model de colectare a TVA. Astfel, Guvernul doreşte ca toţi angajatorii să plătească pentru angajaţi din contribuţiile la pensii (CAS) şi sănătate (CASS) la nivelul salariului minim, inclusiv pentru cei cu normă parţială. Măsura este inclusă în noul program de guvernare.

  • MAE avertizează cetăţenii români cu privire la prelungirea stării de urgenţă în Franţa
Starea de urgenţă a fost prelungită de statul francez până la 1 noiembrie, ca urmare a atentatului de pe 14 iulie 2016 de la Nisa, informează un comunicat al MAE, citat de Mediafax. De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate arealele urbane franceze. Aceste dispoziţii permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică; închiderea temporară a sălilor de spectacol şi a locurilor de reuniuni publice; posibilitatea de a efectua percheziţii administrative.

  • Guvernul nu va modifica legile privind lupta împotriva corupţiei fără consultarea societăţii civile
Premierul Mihai Tudose a afirmat, în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, referitor la lupta împotriva corupţiei, că orice iniţiativă legislativă se va face după consultarea prealabilă a tuturor celor implicaţi, a societăţii civile, Ministerul Justiţiei fiind însărcinat să pună în aplicare deciziile Curţii Constituţionale, au declarat pentru News.ro surse oficiale. De asemenea, cei doi oficiali au discutat şi despre parcursul european al Republicii Moldova, convenind să acţioneze împreună pentru un proiect european al statului vecin.

  • Sistemul exproprierilor va fi schimbat, instanțele vor soluționa cererea de suspendare a procedurii în doar 3 zile
Instanțele judecătorești vor trebui să soluționeze o cerere de suspendare a unei proceduri de expropriere în cauză de utilitate publică în cel mult 3 zile lucrătoare, anunță Profit.ro. De asemenea, o altă măsură este ca o cerere cu privire la cuantumul despăgubirii pentru bunul imobil expropriat să fie soluționată în maximum 30 de zile lucrătoare, mai scriu jurnaliștii, care citează dintr-un document aflat în lucru la Guevrn, pentru modificarea legislației în domeniu.

  • Guvernul decide dacă vom avea o noua minivacanță în august
Luna august ar putea aduce o nouă minivacanță pentru angajați, dacă guvernul va decide să declare ziua de 14 august nelucrătoare. Ziua de 15 august este liberă prin lege, fiind ziua Adormirii Maicii Domnului, urmând ca guvernul să decidă prelungirea weekendului 12-13 august, pentru ca românii să se bucure de o minivacanță de 4 zile, arată Evz.

  • Departamentul de Stat al SUA și-a dat acordul pentru o posibilă vânzare a sistemului defensiv Patriot, în valoare de 3.9 miliarde de dolari, către România
Departamentul de Stat american și-a dat acordul pentru o posibilă vânzare către România a sistemului de rachetă defensiv Patriot, în valoare de 3.9 miliarde de dolari, conform unei declarații a Pentagonului, citată de agenția internațională Reuters, conform Hotnews.ro. Instituția a mai precizat că România va utiliza sistemul de rachete Patriot pentru a întări apărarea propriului teritoriu și pentru a preveni amenințările regionale. 

 comentarii
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here