• Jurământul guvernului Tudose la Cotroceni. Klaus Iohannis: Aţi băgat ţara în criză. Terminaţi cu ţopăiala fiscal-bugetară
Cabinetul condus de Mihai Tudose a depus jurământul la Palatul Cotroceni, joi după amiază, prilej cu care preşedintele Klaus Iohannis a atacat dur coaliţia de guvernare și noile măsuri anunțate. În şase luni schimbăm de la reduceri de taxe, la reintroduceri, de la creşteri de salarii, la taxă de solidaritate, un astfel de comportament nu se încadrează în ceea ce se numeşte predictibilitate fiscal- bugetară. Terminaţi cu această ţopăială fiscal-bugetară”, a mai spus Iohannis, citat de Mediafax.

  • Alba-neagra la Guvern cu desființarea Pilonului II de pensii. APAPR: Pilonul II de pensii este una dintre cele mai de succes reforme structurale din România
Pilonul II de pensii este una dintre cele mai de succes reforme structurale din România, cu cele mai bune randamente investiționale din Europa în ultimii 10 ani, ceea ce nu justifică în niciun fel vreo măsură de afectare a arhitecturii acestuia, cu efecte negative asupra pensiilor viitoare a peste 7 milioane de români, se arată într-un comunicat al Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România, citat de Agerpres. Bursa a căzut cu aproape 4% la știrea că Guvernul se gândește la desființarea fondurilor de pensii, principala susținere la cumpărare. Noul prim-ministru, Mihai Tudose, a anunțat că Pilonul II de pensii private obligatorii „nu se desființează, punct”, după ce Ionut Misa, ministrul Finanțelor, declarase cu două ore înainte că este luată în calcul desființarea Pilonului II de pensii. Ministerul Finanțelor a difuzat apoi un comunicat, în care afirma că Ionut Misa nu a declarat așa ceva, după care Misa și-a cerut scuze public, precizând că a fost o eroare.

  • Ministrul Finanțelor: Firmele vor plăti un impozit pe venit, în trei trepte: 1%, 2% și 3%. Reacția fără precedent a companiilor
Guvernul ar putea introduce impozitul pe cifra de afaceri pentru toate companiile, diferențiat pe trei praguri: 1%, 2% și 3%, a declarat, joi, Ionut Misa, după audierile în comisiile de specialitate din Parlament.  Hotnews detaliază că prima cotă, impozitul de 1%, va fi pentru microîntreprinderi până în 500.000 de euro,urmând ca această cotă să crească progresiv. Coaliţia pentru Dezvoltarea României a anunţat că măsurile fiscale anunţate prin programul de guvernare, începând de la introducerea unui impozit pe cifra de afaceri, până la taxa de solidaritate, care ar trebui să fie plătită de cei care câştigă peste 10 salarii minime în România, vor afecta investiţii de amploare şi vor compromite ciclul pozitiv de creştere în care se află economia românească. Ziarul Financiar anunță că cele mai mari companii din România, cei mai puternici antreprenori, au convocat de urgenţă vineri, la ora 11:00, o conferinţă de presă pentru a protesta împotriva acestor măsuri fiscale.

  • Finanțele vor supraimpozita produsele cu un conținut ridicat de zahăr
Ministerul Finanțelor va introduce un impozit special pentru alimentele și băuturile cu un conținut ridicat de zahăr, anunță Profit.ro. Noul ministru a precizat că măsura s-ar putea aplica din 2018 și ar putea include și alte produse cu risc pentru sănătate. De asemenea, el a precizat că noul impozit va fi, probabil, un procent din cifra de afaceri sau volum, adică nu va fi suportată de consumator.

  • Comisia Europeană va crea o nouă categorie de produse de pensii
Noua propunere, prezentată joi, va oferi furnizorilor de pensii posibilitatea de a pune la dispoziţia clienţilor un produs paneuropean de pensii personale (PEPP), pe baza voluntară  și este menit să le ofere titularilor de conturi de economii, pe de o parte, mai multe opţiuni atunci când pun bani deoparte pentru bătrâneţe şi, pe de altă parte, o gamă de produse mai competitive. Conform Economica.net, PEPP va avea aceleaşi caracteristici standard indiferent unde este vândut în UE şi va veni în completarea pensiilor personale de stat, ocupaţionale şi naţionale existente, dar nu va înlocui sau armoniza regimurile naţionale de pensii personale.

  • Fiecare român angajat va primi minimum 2.000 lei/lună
Salariul minim brut va fi diferenţiat în funcţie de studii, începând de anul viitor, potrivit Programului de Guvernare 2017-2020, citat de Capital. Nivelul salariului minim brut în România, în următorii trei ani, va fi de 2.000 lei în 2018, 2.200 lei în 2019 şi 2.400 lei în 2020, iar pentru cei cu studii superioare va fi de 2.300 lei în 2018, 2.640 lei în 2019 şi 3.000 lei în 2020. Potrivit programului de guvernare, se va introduce și contribuţia de solidaritate începând cu 1 ianuarie 2018. 

Detalii amănunțite puteți găsi AICI

  • Guvernul vrea să modifice legea insolvenţei: O firmă nu poate rămâne în faliment mai mult de 2 ani
Noul program de guvernare aduce modificări importante și în domeniul insolvenţei, politicienii anunţându-şi intenţia de a modifica legislaţia în maximum 4 luni, astfel încât firmele aflate în faliment să nu poată beneficia de această formă de protecţie mai mult de 2 ani de la momentul sentinţei definitive. Adevărul scrie că firmele cu pierderi trei ani la rând vor fi controlate de o direcţie specială din ANAF. De asemenea, se vor înăspri măsurile pentru combaterea muncii la negru.

comentarii

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here