1. Faptele de evaziune vor fi considerate infracțiuni numai dacă prejudiciul depășește 20.000 de euro

Profit.ro scrie că Finanțele vor să schimbe legea astfel încât evaziunea să fie cercetată de procurori doar în cazul unor prejudicii de peste 20.000 de euro. Mai mult, Fiscul va retrage plângerea prealabilă pentru infracțiuni dacă prejudiciul este achitat integral de făptuitor. Noua regulă va fi pregătită printr-un proiect de modificare a Legii pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscal.

2. Parlamentul cheamă ministrul Finanțelor la „Ora Guvernului”, să prezinte situația fiscalității

Dup ce a trimis o scrisoare Parlamentului în care cere să nu se mai promoveze inițiative care aduc atingere bugetului de stat, din cauza deficitului, ministrul Anca Dragu, va răspunde întrebărilor parlamentarilor  la „Ora Guvernului”, în data de 19 septembrie, informează Agerpres. Dragu va prezenta Camerei Deputaților situația exactă în domeniul fiscalității și va explica “problemele grave pe care le are România din punct de vedere al respectării deficitului bugetar”.

3. Inițiativă legislativă pentru salarizarea bugetarilor și pentru plata suplimentară a gărzilor medicilor

Mediafax anunță că PSD va prelua amendamentele sindicatelor şi va modifica OUG nr. 43/2016 şi OUG nr. 20/2016 care reglementează salarizarea bugetarilor şi care au ajuns în dezbatere parlamentară, social-democraţii susţinând că cele două acte normative creează „inechităţi majore„. Astfel, susțin parlamentarii, actele normative trebuie modificate deoarece exclud anumite categorii profesionale – și conțin diferențe mari între alte categorii. Inițiatorii mai susţin că nu pot fi efectuate încadrările pentru şcolile primare, şcolile speciale, cluburile sportive şcolare, pentru sute de posturi care nu se regăsesc în, cantine ordonanţă.

4. Ministrul Finanțelor neagă existența proiectului de modificare a Codului Fiscal, secretarul de stat confirmă

Secretarul de stat în Ministerul Finanțelor și coordonatorul Departamentului de Legislație Fiscală Gabriel Biriș a confirmat existența proiectului de modificare a Codului Fiscal, proiect care a fost respins de ministrul Anca Dragu, care susține că nu știe de existența lui.  Conform Hotnews, Biriș a explicat că proiectul era încă în discuții și urma să fie prezentat public la un anumit moment, pentru a putea fi și explicat. Secretarul de stat a subliniat că proiectul a avut drept scop simplificarea sistemul contribuțiilor sociale și nu presupunea nicio mărire a contribuțiilor.

5. Primarul Capitalei cere ajutor Guvernului pentru rezolvarea situaţiei RADET

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a trimis o scrisoare premierului și minitrilor de resort, pentru a căuta soluţii urgente pentru asigurarea necesarului financiar atât al RADET, cât şi al ELCEN SA, în vederea trecerii perioadei de iarnă 2016-2017. Firea precizează, conform Capital.ro, că Primăria Municipiului Bucureşti nu poate achita decât subvenţia, care este plătită la zi. De asemenea, primarul general vrea urgentarea concluziilor auditului pe care l-a cerut, în regim de urgență, la RADET.

6. Noul ministru de Interne anunţă crearea unei structuri de coordonare care se va ocupa de organizarea alegerilor

Dragoș Tudorache, noul ministru de interne învestit miercuri în funcție de președintele Klaus Iohannis, a declarant, conform Economica.net, că va crea o structură de coordonare care să aibă organizarea alegerilor ca obiectiv principal, o structură de comandă care va ţine şi legătura cu Autoritatea Electorală Permanentă, dar în acelaşi timp, “o structură care să poarte un dialog continuu, constant cu partidele politice, care sunt actorii principali ai următoarelor trei luni”. Noul ministru de interne a subliniat că obiectivul său în acest domeniu este să menţină neutralitatea şi echidistanţa totală a tuturor celor care lucrează ministerul de interne, până la alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here