22 Februarie, 2020

REVISTA PRESEI: Ce iniţiative au avut cei mai tineri parlamentari

  • MAI plimbă oamenii de la cozile de la pașapoarte cu microbuzele. Documentele de călătorie vor fi eliberate şi la sediul din Piaţa Amzei
Paşapoartele simple temporare vor fi eliberate, începând de joi, şi la ghişeele din sediul Direcţiei Generale de Paşapoarte din Piaţa Amzei, unde până acum erau eliberate doar paşapoartele electronice, în condiţiile în care încă de la începutul verii sute de oameni stau ore în şir la coadă pentru depunerea actelor la sediul din Pipera. News.ro anunță că ministerul de Interne va pune la dispoziție un autocar care să îi transporte pe oamenii care stau la coadă în Pipera, la punctul de lucru din Piaţa Amzei.

  • Ce iniţiative au avut cei mai tineri parlamentari, aflaţi la primul mandat – Mara Mareş (25 de ani), Andreea Cosma sau Robert Turcescu
Unii dintre cei mai mediatizaţi candidaţi pentru un post de parlamentar şi care au şi câştigat primul lor mandat au iniţiat, în primele 6 luni ale acestei legislaturi, propuneri legislative care vizează domenii diverse, dar şi inedite, de la combaterea ambroziei şi până la protejarea zootehniei, conform unei analize Mediafax. Mara Mareş, de la PNL, a iniţiat nu mai puţin de 18 propuneri legislative, Robert Turcescu de la PMP a co-iniţiat, în prima sesiune legislativă din acest mandat, 24 de propuneri legislative, iar Mara Calista a semnat, alături de colegii săi parlamentari, nu mai puţin de 24 de propuneri legislative, toate fiind în acest moment în circuitul legislativ.

  • Datele AEP: Cu cât a crescut numărul alegătorilor. Care este suma subvenției de la buget pentru partidele politice
Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat, conform Agerpres, că numărul total de alegători înscriși în Registrul electoral la data de 16 august este de 18.876.965, cu 2.331 mai mulți față de ultima informare publică realizată pe această temă, în data de 11 iulie 2017. Pe de altă parte, partidele politice au primit în prima decadă a lunii august peste 2.200.000 de lei subvenție de la bugetul de stat: PNL a primit 605.413 de lei, USR — 173.646 de lei, ALDE — 144.219 lei, PMP — 95.498 lei și UNPR — 2.871 lei.

  • Cum au ajuns românii pe locul doi în lume la emigraţie. Motive şi consecinţe
Exodul românilor din ţară atinge cote alarmante. Cel mai recent raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) arată că ţara noastră este a doua într-un top mondial al migraţiei, după Siria, ţară lovită de un război civil. Mai exact, ţara noastră a înregistrat o creştere a migraţiei de 7,3% pe an. Specialiştii consultați de Adevărul spun că în câţiva ani, România ar putea rămână fără forţă de muncă. La rândul lor, românii consideră că sunt forţaţi să plece în străinătate pentru că şi-au pierdut locurile de muncă sau li s-au diminuat semnificativ veniturile, iar şanse reale pentru un trai decent ar mai avea doar în alte țări.
 
  • O vară de neuitat. Tocmai am plătit 5 milioane de euro pentru concediile mascate ale funcționarilor
 O anchetă a jurnaliștilor de la Recorder.ro arată că o lege care ar fi trebuit să ridice nivelul de pregătire al angajaților din instituțiile publice, garantându-le accesul la cursuri de formare profesională, a fost pervertită într-o uriașă afacere turistică. Mii de funcționari sunt trimiși anual în stațiuni de pe litoral, la munte sau la băi, câte 7 zile, la hoteluri de trei și patru stele, însoțiți de familie și cu servicii all inclusive asigurate. Organizate de firme private, cursurile se țin superficial sau nu se țin deloc și inclusiv Institutul Național de Administrație – autoritatea de stat care ar trebui să le supravegheze – recunoaște că fenomenul a scăpat de sub control și că ele reprezintă, de fapt, concedii suportate din bani publici.
 
  • Chestorul Nelu Pop, pensionar de lux al MAI, angajat consilier la Transgaz pe ”probleme vizavi de experiența mea de viață”
Chestorul Nelu Pop, despre care România Liberă a dezvăluit că este consilier la Transgaz și unul dintre pensionarii de lux ai ministerului de Interne, a declarat că atribuțiile sale la compania de stat sunt “în sprijinul conducerii, pe probleme vizavi de experiența mea de-o viață”. Jurnaliștii mai amintesc că Nelu Pop s-a făcut remarcat, înainte de a se pensiona, în 2016, printr-o odă adusă într-una din revistele ministerului de Interne, lui Gabriel Oprea, ministrul de atunci, despre care a spus că “Dumnezeu l-a adus la noi, la Interne, pe domnul GABRIEL OPREA – MINISTRUL OM!” 
 
  • Tăriceanu, apostrofat de vizitatorii Muzeului de la Roșia Montana, care îl acuză că ar fi intrat peste rând
Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, apare în imagini filmate miercuri de un cititor HotNews.ro, în timp ce era apostrofat de mai mulți vizitatori ai Muzeului Mineritului din Roșia Montana. Aceștia îi reproșeaza președintelui Senatului că ar fi intrat peste rând în muzeu, iar cetățenii ar fi așteptat zeci de minute până când grupul politicianului, din care a făcut parte și Daniel Chițoiu, și-a terminat vizita în muzeu. Tăriceanu a mai fost filmat, în urmă cu un an, la sediul din Pipera, înt timp ce ieșea prin spatele clădirii, ca să nu stea la coada formată la permise. 

comentarii

Despre autor  ⁄ Traian Dobre

Fara comentarii

Scrie un comentariu