• În UK se va putea munci doar în condiţiile unui loc de muncă garantat, după Brexit
Regina Marii Britanii a declarat că țara sa va contribui la limitarea migrației și că „migrația cetățenilor din UE și a familiilor acestora va fi subiectul unei legi britanice ce va intra în vigoare odată ce Marea Britanie va părăsi Uniunea“. România Liberă scrie că astfel, cetățenilor europeni care vor vrea să migreze în UK, vor avea noi reguli privind imigrația, schimbări find și în domeniul dreptului de a locui şi de a munci în Marea Britanie. Cel mai probabil, dreptul la muncă în Marea Britanie va fi acordat în funcţie de existenţa unui loc de muncă garantat. 

  • CCR: O prevedere din Ordonanța privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, neconstituțională
Curtea Constituțională a României a decis că o formulare din OUG 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, care exclude în anumite cazuri posibilitatea acordării indemnizației de maternitate calculate în raport cu toate contribuțiile pentru concedii și indemnizații plătite de asigurat, este neconstituțională.  Agerpres scrie că articolul în cauză prevede că “pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator”.

  • Abuzul în serviciu, dezbatere publică la Ministerul Justiției
Ministerul Justiției a anunțat calendarul dezbaterilor publice privind modificarea dispozițiilor din Codul penal referitoare la abuzul in serviciu, pentru punerea în acord cu deciziile Curtii Constitutionale, anunță Hotnews. Prima dezbatere, la care sunt așteptați reprezentanții societății civile și ai mediului de afaceri, este programată pe data de 28 iunie 2017, iar pe 3 iulie, este programata cea de-a doua dezbatere, cu reprezentanții instituțiilor din cadrul sistemului judiciar, asociațiilor profesionale ale magistraților, mediului academic și profesiilor juridice liberale.

  • Programul Tezaur – Ministerul de Finanțe se împrumută de la populație
Ministerul Finanţelor propune un nou program, “Tezaur”, prin care să se împrumute direct de la populaţie, în cadrul noii strategii de administrarea datoriei publice corespunzătoare strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2017-2019, arată un comunicat citat de Economica.net. Finanţele susţin că doresc creşterea lichidităţii pieţei interne a titlurilor de stat, limitarea riscurilor asociate portofoliului datoriei publice şi sigurarea necesarului de finanţare în condiţii de minimizare a costurilor pe termen mediu şi lung.

  • MFP: Deficit bugetar al administraţiei publice centrale de 3,25% din PIB, în 2017
Conform Capital, Ministerul Finanţelor Publice estimează un deficit bugetar al administraţiei publice centrale de 3,25% din PIB, în 2017, calculat pe baza datelor cash prin aplicarea metodologiei UE, se arată în Strategia de administrare a datoriei publice guvernamentale pentru perioada 2017-2019 publicată pe site-ul MFP. În ceea ce priveşte creşterea economic, aceasta este preconizată la 5,2%, respectiv un PIB nominal de 816,5 miliarde lei. Deficitul de cont curent a fost estimat la 2,4% din PIB, iar inflaţia la finalul anului, la 1,9%. 

  • Prima autostradă urbană din România se termină într-un… semafor. Lista problemelor care i-ar putea întârzia inaugurarea
Un reportaj Știrile Pro TV arată că pe șoseaua de viteză care leagă A3 de Capitală nu se poate lucra pe o treime din lucrare din cauza birocratiei de la primăria Voluntari, care nu a eliberat planul urbanistic zonal. În plus, muncitorii sunt nevoiți să lucreze doar la o jumătate din pasarela care trece peste o cale ferată. Autostrada urbană va avea la capăt, în șoseaua Petricani, un semafor. O soluție atipică pentru finalul unei autostrăzi, fie ea și urbană. Mai mult, toate mașinile care părăsesc A3 vor ajunge în două zone intens circulate și acum, unde se formează frecvent ambuteiaje.
 
 comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here