22 Februarie, 2018

Reţeta pentru a deveni CEO la 31 de ani

Se trezeşte de dimineaţă, merge la sală sau lucrează în minisala amenajată acasă. „Fac un pic de mişcare cât să mă trezesc, după care plec la birou”. Aşa îşi începe ziua unul dintre cei mai tineri CEO din România.

Cum a ajuns Dorin Pena să conducă afacerile Cisco România la vârsta de 31 de ani? Răspunsul său la această întrebare este unul destul de simplu: multă muncă.

Şi-a pus bazele carierei încă din liceu. Când alţi tineri de vârsta lui îşi petreceau weekend-ul jucând fotbal sau ieşind la o plimbare în parc, Dorin făcea naveta pentru a ajunge la Colegiul Naţional Ion Luca Caragiale din Ploieşti, unde în fiecare sâmbătă urma cursurile Cisco Networking Academy. Acolo a luat contact pentru prima dată cu o cultură organizaţională şi a învăţat „foarte multe lucruri legate nu doar de tehnologia Cisco, ci şi de tehnologie în general”.

În facultate a ales să fie profesor, timp de doi ani, în cadrul academiei pe care o urmase în urmă cu ceva timp. Atunci a învăţat cât de important este să ştii să lucrezi cu oamenii. „Fiind instructor, trebuie să discuţi cu oamenii, trebuie să le prezinţi anumite lucruri, trebuie să îi faci să te asculte cu plăcere şi să înveţe ceva din ceea ce le spui. Asta e o provocare foarte mare, pentru că în mediul de genul acesta nu-l poţi obliga pe om să înveţe. OK, ai partea de tehnologie, care este lângă tine şi te ajută, pe de altă parte contează foarte mult cum o prezinţi. Şi acesta este un adevăr general valabil. Când vrei să spui ceva, contează foarte mult cum spui acel ceva. Pe mine acest program m-a ajutat foarte mult să îmi dezvolt relaţiile cu oamenii, partea de comunicare”, ne spune Dorin.

» Citeşte articolul integral pe CariereOnline.ro.

Foto: Sxc.hu

Fara comentarii

Scrie un comentariu