Facebook a fost amendată în Franța de către Comisia Națională pentru Libertate și Informatică cu sumă de 150.000 de euro.

Compania este acuzată de faptul că urmărește fără vreun temei legal și fără acordul utilizatorilor platformei sociale activitatea acestora, scopul final fiind cel de a le arată acestora în momentul accesării Facebook publicitate personalizată. Reclamele afișate de către Facebook erau generate în urmă unei consistente supravegheri a comportamentului internautului.

Consiliului Național pentru Informatică și Libertate din Franța a desfășurat o anchetă care a cuprins și operațiuni ale platformei de socializare Facebook din Belgia, Olanda, Spania și Germania, în urmă căruia au surprins mai multe nereguli privind activitatea companiei. 

“Având în vedere numărul de contravenții (șase în total), gravitatea lor și numărul semnificativ de utilizatori din Franța (33 de milioane), sumă și publicarea sancțiunii sunt justificate”, a relatat Consiliul într-un comunicat CNIL citat de Ziare.com.

În 2016, CNIL a avertizat Facebook că are la dispoziție trei luni pentru a se conforma legii franceze privind protecția datelor. Rețeaua socială ar fi trebuit să înceteze compilarea pe scară largă a datelor utilizatorilor de internet și transferul acestor date în Statele Unite.

Nu este pentru prima oară când Facebook intră în atenția autorităților pe continentul european, aceștia având mai multe situații în care s-au confruntat cu atenționări privind protecția datelor personale ale utilizatorilor. Chiar și așa platformă de socializare continuă să monitorezeze comportamentul membrilor rețelei pentru a le putea afișa reclame care să îi intereseze.

Va reamintim că în Statele Unite ale Americii s-a stârnit o întreagă controversă odată ce Facebook a achiziționat WhatsApp, iar membrii Congresului au decis că ISP-ul (compania care furnizează servicii de internet) poate să vândă istoricul de navigare al unui client privat oricărei companii.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here