Direcţiile generale regionale ale finanţelor publice vor fi înfiinţate începând cu data de 1 august 2013, conform HG nr. 520/2013, act normativ publicat în numărul 473 al Monitorului Oficial.
Acest lucru va fi realizat prin transformarea direcţiilor judeţene (respectiv a mun. Bucureşti) în care sunt stabilite sediile direcţiilor regionale prin fuziunea prin absorbţie a celorlalte direcţii judeţene din aria de competenţă.
Oraşele în care vor fi direcţiile generale regionale ale finanţelor publice sunt Iaşi, Galaţi, Ploieşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Bucureşti.
Oraşele acestea au fost alese pentru ponderea lor economică semnificativă şi pentru nivelul realizat al veniturilor bugetare (plus numărul ridicat de contribuabili). Totodată, a fost luat în calcul şi criteriul geografic.

DIRECŢIA ANTIFRAUDĂ

Oraşele în care vor fi stabilite sediile structurilor regionale antifraudă sunt Suceava, Constanţa, Alexandria, Târgu-Jiu, Deva, Oradea, Sibiu şi Bucureşti.
Atribuţiile Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală sunt de prevenire, descoperire şi combatere a actelor şi faptelor de evaziune fiscală şi fraudă fiscală, vamală.

REORGANIZAREA VA AFECTA CONTRIBUABILII?

Reprezentanţii Fiscului au ţinut să sublinieze în dese rânduri că reorganizarea nu va afecta în niciun fel relaţia cu contribuabilii.
Reamintim că atribuţiile direcţiilor generale regionale vor fi de coordonare a administraţiilor fiscale judeţene, preluând doar funcţiile-suport necesare desfăşurării activităţii administraţiilor fiscale judeţene, acestea din urmă desfăşurându-şi activitatea în aceleaşi locuri, relaţia cu contribuabilii rămânând neschimbată”, se arată într-un anunţ al Ministerului Finanţelor.

1 COMENTARIU

  1. Stimati domni din anaf daca va venit idea lde reorganizare,reorganizati si armata de nulitati anaf.Aveti o armata care se bat cu pumnul in piept ca noi daramite avem studii superioare dar uitati si dvs. cum le-au facut … la lilieci nu-si cunosc colegii profesorii si planul de conturi ce sa-ti spuna daca ceri o relatie habar nu are.Armata asta cunoaste aroganta sde uita la o balanta sau bilant ca ala la poarta noua ce sa va zic.

  2. Stimatilor fiti m-ai receptiv i si analizati ce castiga un muncitor care trage la saiba si unul bugetar la care i se plange de mila.Se stabilesti un nou salar minim la bugetari de 1000 lei dar de cei ce produc nu se sesizeaza nimeni.Patronii nu le-ar da nimic la bietii care lucra cum v-ai luat mana de pe ei cu contractul colectiv de munca nu se poate da numai minim pe economie nu conteaza virsta anii etc. ei trebuie sa plateasca.De ce le acordati la bugetarii finantisti sume suplimentare din majorari amenzi etc. banii aceia de ce nu merg la buget sa se faca ceva pentru poporul acesta umflati buzunarele la cei ce se plimba si bat unul de altul habar nu au de ce se ocupa merg la birou ca au diploma de nulitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here