Astăzi, 10 mai 2013, este ultima zi pentru depunerea a patru declaraţii din sfera TVA – formularul 010, formularul 020, formularul 070 şi formularul 096. În cazul în care nu ai depus până acum aceste obligaţii fiscale, poţi accesa documentele şi instrucţiunile de completare specifice pentru fiecare.

Formularul 010

Declarația de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică

Categorii de contribuabili: persoanele juridice care au obligația să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depășirii plafonului legal de scutire.

form1

Formularul 020

Declarația de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane fizice române

Categorii de contribuabili: persoanele fizice române, altele decât persoanele fizice române care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligația să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depășirii plafonului legal de scutire.

form2

Formularul 070

Declarația de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere

Categorii de contribuabili: persoanele fizice române ori străine care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere care au obligația să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depășirii plafonului legal de scutire.

form3

Formularul 096

Declaraţia de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA în cazul persoanelor impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care în cursul unui an calendaristic nu depăşesc plafonul de scutire prevăzut la art.152 din Codul fiscal

Categorii de contribuabili: persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care nu au depăşit plafonul de scutire şi care doresc să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA trebuie să depună la ANAF formularul 096 – Declaraţia de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA în cazul persoanelor impozabile.

form4

***

Tot astăzi trebuie achitate şi două taxe distincte – taxa pentru serviciile de reclamă şi publicitate şi taxa hotelieră. Mai multe detalii despre toate obligaţii fiscale cu termenul limită de depunere în data de 10 mai poţi afla din articolul dedicat CALENDARULUI FISCAL.

Calendarul obligaţiilor fiscale, pus la dispoziţie în premieră pe Lege5.ro, însumează toate declarațiile sau formularele care trebuie depuse și plățile care trebuie efectuate către organele competente, în decursul anului fiscal. 

Află mai multe despre acest instrument unic în domeniul legislativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here