Un proiect de Ordonanţă de Urgenţă lansat în dezbatere publică de către Ministerul Finanţelor Publice (MFP) propune reintroducerea jocurilor televizate de tip bingo.

Pe lângă acest aspect, proiectul prevede şi înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. Acesta ar urma să aibă ca scop acordarea dreptului de organizare şi funcţionare, monitorizare, supraveghere şi control al activităţilor din domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cele online.

Principalele motive pentru care aceste măsuri sunt dorite:

– armonizarea sistemului unitar de reglementare;

– crearea de noi locuri de muncă;

– creşterea veniturilor la bugetul de stat prin plata de taxe de licenţiere şi autorizare, de impozite pe veniturile din jocurile de noroc, impozitul pe profit plătit de organizatorii de jocuri de noroc, precum şi de impozite pe salariile plătite de organizatori angajaţilor;

– eliminarea barierei privind interzicerea jocurilor de noroc bingo organizate prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune din piaţa jocurilor de noroc, întrucât această situaţie a condus la crearea unui mediu neconcurenţial, datorită faptului că în legislaţia actuală a fost menţinută organizarea de jocuri de noroc tip bingo în săli;

– evitarea migraţiei jucătorilor către jocurile de noroc nereglementate;

– popularitatea de care s-a bucurat jocul televizat de tip bingo.

În propunerea de act normativ se mai precizează că organizatorii jocurilor bingo televizate vor plăti o taxă anuală de licenţă de 300.000 de lei şi o taxă de 5% din veniturile totale obţinute prin vânzarea tichetelor de joc (dar nu mai puţin de 500.000 de lei).

Jocurile bingo televizate au fost permise în perioada 1992-2002, apoi au fost interzise până în 2009, când au fost reintroduse până în 2012.

Proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi de modificare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, cu modificările şi completările ulterioare poate fi consultat în întregime aici.


Propunerile şi sugestiile cu privire la acest proiect pot fi trimise pe adresa publicinfo@mfinante.ro în termen de zece zile de la publicare. Propunerea de act normativ a fost publicată în data de 21 martie.

Sursa: MFP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here