- să nu hrănească porcinele cu resturi alimentare şi/sau cu alte subproduse de origine animală;
- să deţină porcine în spaţii îngrădite, fără posibilitatea de a veni în contact cu porcinele deţinute din alte exploataţii sau cu porci sălbatici;
- să îngrijească porcinele astfel încât să nu existe posibilitatea de contact între porcinele din exploataţie şi orice carcasă sau parte de carcasă provenite de la porcii sălbatici – porci vânaţi sau morţi, carne şi subproduse rezultate de la acestea;
- să ofere facilităţi pentru persoana care lucrează cu porcinele în vederea schimbării hainelor şi încălţămintei la intrarea şi ieşirea în/din adăpostul porcinelor;
- să amenajeze dezinfectoare pentru încălţăminte, atât la intrarea, cât şi la ieşirea din adăpost;
- să nu intre în adăpost de porcine, timp de 48 ore, dacă participă la activităţi de vanătoare;
- să notifice medicul veterinar oficial/medicul veterinar de liberă practică împutemicit cu privire la:
-
- orice modificare a stării de sănătate a porcinelor;
- orice sacrificare pentru consum familial efectuată în exploataţie, precum şi orice modificare constatată la nivelul carcasei şi/sau organelor, ca urmare a sacrificării porcinelor în vederea consumului familial;
- orice mortalitate aparută la porcinele pe care le deţine în exploataţie;
-
