Primăria București a publicat Regulamentul pentru eco-voucherele pe care le va acorda instituția în schimbul autovehiculelor uzate. Scopul programului este, conform unui comunicat de presă al PMB, contribuirea la “îmbunătățirea calității mediului și, implicit, la protejarea sănătății populației Capitalei, prin scoaterea din circulație a autovehiculelor uzate cu grad ridicat de poluare”. 

Programul se adresează persoanelor fizice cu domiciliul în București, de peste 18 ani, sau persoane fizice cu sediul social în Capitală. Fiecare solicitant trebuie să fie deținătorul unic al autovehiculului uzat, să nu fi avut condamnări pentru  infracțiuni împotriva mediului și să nu aibă datorii la bugetul local sau cel de stat, iar societățile să nu fie în faliment sau în insolvență. 

Eco-voucherele au o valoare nominală de 9.000 lei și vor fi folosite exclusive pentru achiziționarea de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoție noi, nepoluante, non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice și electronice noi cu clasa energetică superioară. 

Primăria a dezvoltat o aplicație, PEVAUTO, care va permite înregistrarea a 6.000 de solicitanți de eco-vouchere, apoi se va opri automat. PMB va publica pe site-ul instituției persoanele acceptate, după analiza datelor, urmând a fi acceptate primele 5.000 de persoane fizice și juridice înscrise astfel. 

Persoanele care doresc să demareze procedura de înregistrare în aplicație trebuie să completeze:

–          datele personale din: CI/BI și certificatul de înmatriculare al autovehiculului uzat (talon) – persoane fizice,

–          certificatul de înmatriculare emis de ONRC și certificatul de înmatriculare al autovehiculului uzat (talon) – persoane juridice 

Documentele cerute vor fi încărcate în aplicație, apoi va fi verificat numărul de identificare al autovehiculului uzat (serie șasiu). Dacă acesta nu este pe certificatul de înmatriculare, proprietarul trebuie să încarce și cartea de identitate a autovehiculului. 

Aplicația va genera, la finalul procedurii, un cod unic fiecărui solicitant, ce va fi comunicat pe adresa de e-mail valabilă, împreună cu un link unic pe baza căruia se va putea accesa aplicația pentru a încărca documentele referitoare la casarea și radierea autovehiculului uzat. 

Perioada de înscriere în program a participanților va fi comunicată pe site-ul Primăriei Capitalei cu cel puțin 3 zile înainte de data programată pentru deschiderea sesiunii de înregistrare.

Sursa: PMB

comentarii

2 COMENTARII

  1. Am aplicat pentru programul eco- voucherelor si am fost acceptat pentru predarea autoturismului.
    Pana la efectuarea pasului urmator respectiv de predare a autovehicolului la Remat va informez ca nu am primit Link unic pentru transmiterea documentelor si nici nu stiu ce magazine (furnizori) sunt parteneri in program pentru achjizitionarea de ,, obiecte electrocasnice si electronice noi cu clasa energetica superioara, asa cum este trecut in regulament. Cu stima,

  2. BUNA ZIUA. EU AM PRIMIT LINK-UL UNDE TREBUIESC INCARCATE DOCUMENTELE,DAR ASTEPT PUBLICAREA MAGAZINELOR PARTICIPANTE,PENTRU A MA HOTARI LA ELECTROCASNICE SAU MASINA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here