Toți angajatorii, de stat sau din privat, care vor primi tineri în practică remunerată conform Legii nr. 176/2018 privind internshipul, vor înscrie contractele în Registrul electronic de evidență a contractelor de internship, pe pagina Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Societățile vor completa câmpurile și datele cerute pentru fiecare contract, accesul online fiind făcut pe baza unei parole, primită la finalizarea procedurii. Firmele private folosesc un buton de culoare verde, pentru a demara procedura înscrierii contractului, iar instituțiile publice un buton de culoare roșie.

poza L5

Orice modificare intervenită în contract trebuie operată în termen de 3 zile lucrătoare de la data apariţiei situaţiei ce a impus modificarea.

Potrivit legii, firmele și alți angajatori care nu înregistrează contractele de internship în registrul de evidenţă electronic şi nu transmit datele şi informaţiile din contractele de internship riscă amendă contravențională de la 2.000 la 4.000 de lei.

Programul de internship se adresează persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani şi se derulează pe o perioadă limitată de timp, în cadrul unei organizaţii-gazdă. Scopul desfăşurării acestei activităţi îl reprezintă:

  • aprofundarea cunoştinţelor teoretice ale internului,
  • îmbunătăţirea abilităţilor practice
  • şi/sau dobândirea de noi abilităţi sau competenţe.

Ai nevoie de Legea nr. 176/2018? Poți cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!
comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here