Președintele, Klaus Iohannis, a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (PL-x 75/01.02.2021), anunţă Administraţia Prezidenţială. Legea va deveni legea nr. 197/2921 va intra în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Astfel, pentru  o nouă categorie de activități se introducere reducerea vârstei standard de pensionare, în condiții speciale de muncă.

Este vorba despre activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct și nemijlocit în utilizarea procedeelor și utilajelor specifice producției energiei electrice și extracției cărbunelui.

Persoanele care au activat în domeniile sus numite beneficiază de pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani realizat în aceste activităţi.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here