18 Iulie, 2018

Reconversia profesională: Realitate sau vis?

După cum arătam în ediţia de octombrie a revistei Cariere, criza a avut un impact puternic asupra evoluţiei locurilor de muncă, numai din sectorul IMM dispărând peste 370.000 de locuri de muncă.

Această situaţie a făcut ca multe persoane să fie nevoite să îşi caute un job nou, de multe ori chiar într-un alt domeniu decât cel în care lucraseră anterior. A fost momentul în care sintagma “reconversie profesională” a fost auzită din ce în ce mai des. Dar ce şanse au cei care apelează la reconversie să îşi găsească un job?

Schimbarea carierei şi alegerea unui nou domeniu — fie că a fost o acţiune voită, fie forţată de împrejurări — înseamnă, practic, că trebuie să o iei de la capăt, iar poate cel mai grav lucru în contextul economic actual este “experienţa zero” în aria respectivă.

Poate câştiga o persoană care trece printr-un proces de reconversie profesională lupta pentru un job de entry-level în faţa unor persoane mai tinere, care încep să fie preferate de angajatori pentru astfel de posturi?

Se pune problema domeniului pe care îl vizează persoanele trecute de o anumită vârstă, deoarece cei care au lucrat o lungă perioadă de timp într-un anumit domeniu au, într-adevăr, dificultăţi în a obţine un loc de muncă în urma reconversiei profesionale. Însă acest lucru nu este valabil numai pentru piaţa muncii de la noi, ci şi oriunde în străinătate, precizează Emanuele Fiore.

» Citeşte integral articolul pe CariereOnline.ro.

Foto: Sxc.hu

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu