Siguranța copiilor este o prioritate permanentă a Poliției Române, astfel încât aceștia au transmis mai multe recomandări pentru părinți, adolescenți și copii. 

În anul școlar 2016/2017 peste 50.000 de elevi au luat contact cu polițiștii și au beneficiat de activități preventive și de informare. Dezvoltarea socială permanentă, apariția constantă a noi pericole și tentații impun o intervenție preventivă promptă și adaptată nevoilor tinerilor. Activitățile interactive desfășurate de polițiști, cadre didactice și elevi au generat un plus de responsabilitate în rândul tinerilor, neînregistrându-se cazuri de violență extremă sau alte situații care să pună în pericol viața elevilor, fiind asigurat cadrul unei dezvoltări armonioase a copiilor, se arată într-un comunicat remis LegeStart.ro

La finalul acestui an școlar polițiștii au fost prezenți la festivitățile de închidere și de premiere și au reamintit elevilor și părinților importanța adoptării unui comportament preventiv.

Haideți să recapitulăm recomandările preventive învățate la clasă și pe parcursul anului școlar care tocmai s-a încheiat, pentru ca vacanța mare să fie petrecută siguranță.

Vineri, școlile și-au închis porțile pentru elevi, pentru vacanța de vară. Noi, polițiștii, le mulțumim cadrelor didactice și părinților, care au înțeles faptul că parteneriatul școală—poliție — familie este esențial pentru formarea copiilor, pentru ca cei mici să deprindă  un comportament cuviincios.

Dorința noastră este ca fiecare elev să plece în vacanță cu lecția de prevenire învățată, mai ales pe linie rutieră și legată de siguranța pe internet.

Copii, pentru a fi în siguranță în vacanța mere, țineți cont de sfaturile polițiștilor:
  • În drumeții, nu vă îndepărtați de grup sau de persoana adultă care vă însoțește!
  • Nu consumați substanțe interzise și băuturi alcoolice, efectele acestora putând fi nocive pentru organism! Evitați frecventarea locurilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!
  • Nu primiți nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveți puține informații!
  • Nu vă împrieteniți cu persoane care manifestă un comportament deviant și nu intrați în anturaje dubioase!
  • Nu vă jucați pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile  special amenajate în acest sens, unde nu circulă mașini (parcurile, terenurile de sport, curtea școlii sau a grădiniței etc.)!
  • Nu vă deplasați cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice! Când circulați cu bicicleta, evitați zonele aglomerate și arterele principale cu trafic mare!
  • Traversați strada numai pe trecerea de pietoni și doar la culoarea verde a semaforului!
Poliția Română le mai urează o vacanță frumoasă și felicitări copiilor pentru rezultatele obținute în anul școlar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here