Utilizatorii serviciilor de e-mail trebuie să ştie că pot reclama comunicările electronice nesolicitate (cunoscute ca mesaje de tip „spam”) la Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI).

Pe site-ul ministerului scrie că „orice persoană care se consideră prejudiciată prin conţinutul comunicărilor comerciale nesolicitate poate depune o plângere sau sesizare în formă scrisă, datată şi semnată în mod obligatoriu, cu arătarea motivelor pe care se întemeiază”.

Pentru transmiterea plângerilor, internauţii au la dispoziţie adresa de e-mail comert@mcsi.ro.

Precizări:

  • Cererea trebuie să conţină mesajul spam însoţit de „full-header”. Pentru ca sursa mesajului spam să poată fi identificată, este neapărat nevoie de informaţiile (referitoare expeditor, destinatar, serverele de e-mail etc.,) cuprinse în „full-header”;
  • Plângerea nu poate fi înaintată dacă o cerere în justiţie cu acelaşi obiect şi aceleaşi părţi a fost introdusă anterior.

La capitolul „spam” intră orice fel de comunicare comercială pentru care nu v-aţi dat acordul primirii.

În cazul în care v-aţi dat acordul pentru a primi comunicări comerciale, puteţi renunţa oricând la primirea lor prin dezabonarea de la serviciile respective.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri publicate pe LegeStart.ro? Urmăreşte-ne pe Facebook şi Twitter!

3 COMENTARII

  1. Primesc frecvent e-mail-uri cu caracter promotional de la genul acesta de adrese: .
    Mereu ma dezabonez accesand link-ul de la finalul e-mail-ului; si mereu primesc acelasi tip de e-mail promotional doar ca de fiecare data de la alt expeditor (adrese de e-mail diferite).
    Ce pot face?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here