„Bună ziua, sunt o tânără mămica, am un băiețel de 5 luni. Înainte de a-l avea mi-am înființat un PFA în urma căruia primesc anumite comisioane. Concediul de creștere a copilului îl primesc în urma locului de muncă, la o bancă. Din mai multe surse am înțeles că trebuie să aleg între concediul de creștere a copilului , indemnizația sau beneficiile PFA-ului. Dar sunt păreri și păreri și nimeni nu știe exact. Persoanele care primesc această indemnizație de creștere a copilului nu au dreptul să efectueze alte activități? PFA, SRL? Mă puteți sfătui, vă rog? Mulțumesc! (Naghi. R.)

Potrivit prevederilor art. 7 alin.(1) din OUG 111/2010  persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a), obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3, înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 500 lei pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani.

Pe perioadă celor 2 ani în care puteți beneficia de concediul de creștere a copilului realizați venituri supuse impozitului; nu puteți cumula decât stimulentul de inserție cu aceste venituri, nu și indemnizația.  (Denisa Pătraşcu, consilier juridic)

Ai o întrebare, o nelămurire sau crezi că poţi ajuta pe cineva cu experienţa ta? Te invităm pe Forumul Legestart.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here