Începând din data de 5 mai 2020, Registrul Auto Român are o aplicație “Istoric Vehicul” care oferă toate datele daunele vehiculelor înmatriculate în România. Utilizatorii vor putea afla, contra cost, informaţii despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la societățile de asigurări, avarii produse pe teritoriul României.

La interogarea prin aplicaţie, împreună cu informaţiile oferite gratuit de RAR (de exemplu valoarea indicată de odometru) se precizează şi faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost. Tariful este de 35 de lei şi se achită online.

Pentru a accesa aplicaţia, clienţii trebuie să introducă seria de caroserie/saşiu şi o adresă de e-mail validă.

În situaţia în care clientul doreşte să obțină istoricul de daune al autovehiculului, el este redirecţionat către zona de plată cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail Istoricul de daune.

Acesta conţine următoarele informaţii (conform modelului ataşat):

  1. Zona de avarii, inclusiv poziţionarea acestora pe un vehicul – machetă;
    2. Intervalul valorii devizului de reparaţie;
    3. Intervalul indicaţiei odometrului la data întocmirii devizului;
    4. Dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic;
    5. Dacă au fost afectate principalele elemente de siguranţă sau din structura de rezistenţă.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here