18 Februarie, 2020

MEMENTO. Raportările contabile la 30 iunie: Formularele se pot depune şi online până pe 18 august

Operatorii economici trebuie să depună raportările contabile la 30 iunie 2014 până pe 18 august. Formularele electronice pentru acestea au fost puse la dispoziţie online.

Depunerea raportărilor se poate face în format tipărit şi în format electronic sau doar în forma electronică (cu o semnătură electronică extinsă) — pe portalul www.e-guvernare.ro.

Formularele electronice puse la dispoziţie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pot fi găsite aici.

Potrivit Ordinului nr. 936/2014 — prin care s-a aprobat Sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2014 –, cei care au de depus raportările sunt:

• persoanele cărora le sunt incidente Reglementările contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunităţilor Economice Europene, parte componentă a Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul nr. 3055/2009, şi care în precedentul exerciţiu financiar au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 de lei;

• societăţile cărora le sunt incidente Reglementările contabile conforme cu Standardele internaţionale de raportare financiară, aplicabile societăţilor comerciale ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată, aprobate prin Ordinul nr. 1286/2012, şi care în precedentul exerciţiu financiar au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 de lei.

Informaţiile complete privind întocmirea şi depunerea raportărilor contabile pot fi găsite aici.

Nedepunerea raportărilor contabile până la 18 august se sancţionează cu amenzi de până la 5000 de lei.

Surse: O 936/2014, ANAF | Foto: Stock Vault

comentarii

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu