Persoanele care au lucrat in regim de telemunca pot primi 2.500 de lei de la Guvern pentru achizitionarea de echipamente IT. Banii se vor acorda la cererea si prin intermediul angajatorului, scrie Mediafax. 

Conditia pentru aceasta masura este ca persoana respectiva sa fi lucrat minimum 15 zile lucratoare in regim de telemunca, pe perioada Starii de Urgenta.
Din pachetul de masuri nou adoptate mai face parte sprijinirea reducerii cu pana la 50% a timpului de lucru al angajatilor. Daca apelezi, ca angajator, la reducerea timpului de munca pentru angajat tu il vei plati cu 50 % din salariu, iar statul ofera o indemnizatie de 75% din diferenta dintre salariul initial si salariul de dupa modificarea programului de munca.
De exemplu, pentru un salariu net de 4.000 de lei, avem un total de 6.800 de lei brut. Dupa modificarea programului la 50%, angajatorul va plati 3.400 de lei din brut , iar statul 75 % din 3.400 de lei, adica 2.550 de lei.
Cu alte cuvinte, dintr-un salariu brut de 6.800 de lei, cu program redus la jumatate, brutul tau scade cu doar 12,5 % – 5.950 de lei. Din netul de 4.000, vor ajunge la tine in mana circa 3.400 de lei, daca angajatorul tau apeleaza la aceasta masura.
Sumele se vor plati prin acelasi mecanism de rambursare ca la somajul tehnic. Bugetul estimat pentru pachetul de masuri este 2,5 miliarde de lei si pot benficia pana la 700.000 de angajati.
Sursa: Mediafax

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here